Létrehozva: 2022.06.11.

Tovább szigorítanak a híres floridai gyerekvédelmi törvényen

Egy sok szempontból meghökkentő videó egységbe rendezte, és azonnali cselekvésre késztette az amerikai jobboldalt a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda kérdésében.

Szerző Gaál József

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart az amerikai nyilvánosságban egy dallasi melegbárban készült videó, amin az látható, ahogy 7-8 éves forma gyerekek egy úgynevezett "drag queen előadáson" vesznek részt. A nagy közösségi oldalakon vírusszerűen terjedő felvétel egyik legbizarrabb része talán az, amikor a kiskorú közönség tagjai - feltehetően a szüleik kérésére - készpénzt nyújtanak át egy nőnek maszkírozott, tűzpiros szadomazó-ruhában vonagló férfi "előadóművésznek", miközben a háttérben egy méretes "ez nem fogja kinyalni magát" neonfelirat világít.

"Ez nem fogja kinyalni magát" neonfelirat a drag queen előadáson (Twitter)

Érthető okokból a felvétel heves vitát váltott ki arról, hogy az ilyen és ehhez hasonló előadásokon korlátozni kellene-e a gyerekek részvételét. Ezen a kérdésen Ron DeSantis floridai kormányzó nem gondolkodott túl sokat: egy napokban tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a jövőben felszólítja az állam gyermekvédelmi hatóságait, hogy indítsanak vizsgálatot az ilyen esetek kapcsán - írja a NBC News.

Vannak gyermekvédelmi törvényeink, és vannak törvényeink a gyermekek veszélyeztetése ellen is. Régebben tilos volt beengedni a gyerekeket ilyen előadásokra, és ezzel mindenki egyetértett. Most viszont úgy tűnik, mintha összehangoltan arra törekednénk, hogy a gyerekeket egyre inkább kitegyük olyan dolgoknak, amelyek nem megfelelőek az életkoruknak 

- fogalmazott a republikánus kormányzó, aki azt is közölte, hogy tovább szigorítanak a helyi gyermekvédelmi törvényen annak érdekében, hogy a hatóság elvehessék annak a szülőnek a felügyeleti jogát, aki drag queen előadásokra viszi a gyerekét. 

A nemzetközi szinten is híressé vált floridai jogszabály módosításának folyamata egyébként már meg is kezdődött azzal, hogy a helyi törvényhozás egyik republikánus képviselője, Anthony Sabatini rendkívüli ülésszakot hívott össze a témában. A politikus a közösségi oldalán közölte, hogy olyan törvényjavaslatot kíván előterjeszteni, amely bűncselekménynek minősítené, ha a szülők elviszik a gyermekeiket az általa csak "perverz szexshow-ként" jellemzett rendezvényekre.

Ron DeSantis floridai kormányzó aláírja a Szülői Jogok az Oktatásban (Parental Rights in Education) nevű gyermekvédelmi törvényt 2022 márciusában (AFP)

Fontos megjegyezni, hogy a dallasi melegbárban történt eset szövetségi szinten is több politikus ingerküszöbét átütötte. Lauren Boebert coloradói és Marjorie Taylor Greene georgiai képviselők szintén amellett foglaltak állás a közösségi médiában, hogy minden drag-showt "illegálissá" kellene tenni a kiskorúak számára.

Tucker Carlson, a Fox News hírcsatorna sztárműsorvezetője ugyancsak "groteszknek" nevezte a videót, és a "gyerekeik szexualizálásával" vádolta meg azokat a szülőket, akik ilyen és ehhez hasonló előadásokra viszik a fiaikat és lányaikat.

A "drag queen" - közismertebb nevén transzvesztita - olyan férfi, aki kirívó, eltúlzott módon nőnek öltözik illetve a ruházata mellett általában sminkkel és a viselkedésével is hangsúlyozza a nőiességét. A kifejezést néha szélesebb értelemben, a mindennapok során nőies ruhákat hordó férfiakra is használják. A drag queenek döntő többsége meleg vagy transznemű. A drag szó az angol "dressed as a girl" (lánynak öltözött) kifejezés rövidítése, a queen jelentése pedig királynő, ami az eltúlzott nőiességre utal. 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Egy folttal kezdődött a fülén, ma már gyógyíthatatlan beteg a fiatal lány

KÜLFÖLD

Szürreál: migránsok, kommunisták és rendőrök között tört ki tömegverekedés a párizsi repülőtéren

KÜLFÖLD

Szakképesítés nélküli plasztikai sebészt tartóztattak le

KÜLFÖLD

Moszkvai terrortámadás: visszaállíthatják Oroszországban a halálbüntetést?