Létrehozva: 2022.04.22.
Módosítva: 2022.04.22.

Beintett az LMBTQ-lobbinak egy amerikai tagállam, nem kérnek a nemváltó műtétekből

Florida vezető egészségügyi tisztségviselője szerint a gyerekek nemváltoztatását célzó beavatkozásoknak semmi köze a tudományhoz, pusztán egy politikai ideológia eszközei.

Szerző Gaál József

A floridai Egészségügyi Minisztérium szerdán kiadott egy új iránymutatást a kiskorú gyerekek egészségügyi ellátásával kapcsolatban, mely szerint 18 év alatt senki sem részesülhet hormonterápiás kezelésekben, pubertásblokkoló gyógyszerekben vagy nemi átalakító műtétekben. Annak ellenére, hogy az előírás törvényi erővel nem rendelkezik, és csak egyfajta útmutatásként funkcionál az egészségügyi szakemberek számára, szinte mindegyik vezető amerikai orgánum (CNN, Poltico, Washington Post, ABC News) címlapon számolt be a döntésről, az ugyanis homlokegyenest szembe megy a szövetségi kormány ebben a témában tett ajánlásival.

Joseph Ladopo, a floridai Egészségügyi Minisztérium vezető tisztségviselője (elöl), és Ron DeSantis kormányzó

A Joe Biden amerikai elnök közvetlen irányítása alá tartozó Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium (HHS) még múlt hónapban adott ki egy állásfoglalást, mely szerint a kiskorú gyerekek különösebb kontroll nélkül részesülhetnek a nemi átalakítást célzó, invazív kezelésekben. Mint írták, "a gyerekek számára alapvető fontosságúak a nemi identitásukat megerősítő kezelések, ide értve a például a nemet megerősítő frizurák vagy ruhák viselését, a pubertásblokkolókat, hormonterápiákat és a nemátalakító műtéteket." Az iránymutatás továbbá azt is megállapította, hogy a "nemi szorongásban" szenvedő gyerekeknél a hormonterápiás kezelések a legcélravezetőbbek. 

Nem titok, hogy a floridai iránymutatást a szövetségi kormány ajánlásra adott válaszul adták ki. Ezt maga a floridai Egészségügyi Minisztérium vezető tisztségviselője(Surgeon General of Florida), Joseph Ladopo sebész-főorvos mondta el, aki szerint az állami döntés arról szól, hogy "politikai ideológiát oltunk-e a gyermekeink egészségébe."

A nemi szorongást tapasztaló gyerekeket a családjuknak kéne támogatnia, és tanácsadásra kellene járniuk, nem pedig egy visszafordíthatatlan döntésre kényszeríteni őket, mielőtt elérnék a 18. életévüket

- fogalmazott egy sajtótájékoztatón Ladopo, aki azt is hozzátette, hogy a szövetségi kormány egy olyan útmutatót adott ki, ami a tudományos elvárások legalapvetőbb szintjének sem felel meg. Ez pedig jól mutatja, hogy ez a téma sosem gyerekek egészségéről szólt, annál inkább egy ködös ideológiáról. A szakértő emellett azt is megjegyezte, hogy a nemváltás iránt vágyakozó gyerekek 80 százaléka később meggondolja magát, ezért nem szabad visszafordíthatatlan  kezelésekre kényszeríteni őket. 

Fontos megjegyezni, hogy Florida állam republikánus vezetésének nem ez volt az első nagy port kavart döntése, amivel kísérletet tesznek arra, hogy megakadályozzák az LMBTQ-lobbi nyomulását a fiatalok körében. Ahogy arról RIPOST korábban beszámolt, Ron DeSantis kormányzó nemrég aláírta az úgynevezett Szülői Jogok az Oktatásban (Parental Rights in Education) nevű gyermekvédelmi törvény, amely megtiltja az állami iskolák tanárainak, hogy a szexuális irányultsággal és a nemi identitástudattal kapcsolatos tananyagot oktassanak az alsótagozatos diákoknak.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit kizárólag kalapemelést és szalutálást érdemel – a történetben szereplő Péter pedig mély megvetést és egy vödör sz*rt

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Elüldözi Németországból az idegengyűlölet a szakképzett külföldi munkásokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Drónok segítségével vadászták le az emberekre támadó szlovák vérmedvét

KÜLFÖLD

„Az életünk örökre megváltozott, amikor az egészséges gyermekünk megbotlott. Rettegtem, hogy meg fog halni”

KÜLFÖLD

Fitt volt és egészséges: az esküvője előtt hunyt el a fejfájástól szenvedő fiatal

KÜLFÖLD

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre