KÜLFÖLD

Szerző Ripost

9 hónapja

Szijjártó New Yorkból jelentkezett, ezt nyilatkozta

Magyarország érdeke, hogy minél előbb béke legyen.

Szerző Ripost

Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb véget érjen a háború. Béke csak akkor lehet, ha elkezdődnek a tárgyalások Oroszország és Ukrajna között. Mivel vita volt a tárgyalás helyszínéről, Szijjártó Péter külügyminiszter  felajánlotta  mindkét félnek, hogy biztonságos körülmények között tárgyalhatnak Budapesten. Ebben  kéri az ENSZ vezetőinek segítségét ma New Yorkban is. 

Szijjártó az ENSZ-ben tárgyal arról, hogy az ENSZ milyen módon tudna hozza járulni a tárgyalásokhoz és reméli, hogy a mai  nap hozzájárul a megoldáshoz.

"Ma itt az ENSZ-ben a főtitkárhelyettessel, Rosemary DiCarlo-val fogok tárgyalni arról, hogy  az ENSZ milyen módon tudna hozzájárulni ahhoz, hogy az oroszok és az ukránok közvetlenül tárgyaljanak  egymással, minél előbb kezdjék meg a tárgyalásokat  annak érdekében, hogy minél előbb béke legyen Magyarország szomszédságában. Remélem, hogy az ENSZ vezetőivel folytatott mai tárgyalásaim hozzá tudnak majd járulni ennek a célnak az eléréséhez" -mondta  a helyszínen Szijjártó.

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!