12 hónapja

Megmenthették volna: váratlanul vesztette életét egy 4 napos újszülött

A szülők azóta is vigasztalhatatlanok egyetlen kisgyermekük elvesztése miatt. Az orvosok hibájából hunyt el egy ártatlan csecsemő.

A négynapos csecsemő meghalt, miután egy sor mulasztást követtek el ellene a kórházban.

Az orvosok úgy vélték, egy szimpla bélfertőzéstől szenved a kis Archie Powell, de mindeközben B csoportos streptococcus fertőzés kínozta.

A kenti Margate-ben található Erzsébet Királynő Kórházban azonban nem voltak elég figyelmesek az orvosok és ápolók. Ugyanis ha korábban antibiotikumot kapott volna a kis Archie, valószínűleg életben maradt volna. Ezt később a halottkém is megerősítette.

„Mindent elvettek a családunktól” – mondta zokogva a gyászoló édesanya, Dawn Powell. Az újszülött néhány órával a születése után nyögni kezdett, ami légzésproblémákra utalt.

Az Archie-t ápoló bába értesítette az ügyeletes orvosokat, akik nem reagáltak a hívásra. Két további kérést is figyelmen kívül hagytak, mire Archie-t végül megvizsgálták.

Egy vizsgálat megerősítette, hogy az orvosok hibáztak és megmenthető lett volna a kisfiú. Powell asszony és férje nem tudnak megbocsátani a kórház vezetőségének és az orvosok által elkövetett hibákért.

„Minden héten meglátogatjuk a sírját és megnézzük a fényképét. Ez minden, ami nekünk maradt. Ez leírhatatlan” – tette hozzá a gyászoló szülő.

Sarah Shingler a kórház vezető ápolója a következőket nyilatkozta a tragikus eset kapcsán – írja a Daily Mail.

„Elismerjük, hogy másképp is lehetett volna és cselekednünk kellett volna Archie esetében. Fenntartás nélkül bocsánatot kérünk, amiért cserben hagytuk őt és a családját.”

Archie halála miatt egyébként változtatásokat vezettek be a klinikán. A szülők azóta is vigasztalhatatlanok egyetlen kisgyermekük elvesztése miatt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!