1 éve

Testével védte 5 hónapos kisfiát a hős édesanya, a zebrán gázolták el őket

Utolsó erejével mentette meg kisbabáját egy nő, amikor két kocsi közzé szorult. A családja nem akarta elhinni, ami történt.

Egyik pillanatról a másikra került életveszélybe egy kisgyermekes édesanya, miközben egy zebrán kelt át. A 24 éves Ruby Flanagan az utolsó pillanatban dobta el 5 hónapos kisbabáját az autó elől, ő viszont súlyos sérüléseket szenvedett.

A Merseyside-i Wallaseyben éppen bevásárolni ment az ápolónőként dolgozó édesanya a kisfiával együtt. Az egyik Aldi üzlet előtt már a zebrán keltek át, amikor bekövetkezett a baleset.

Képün illusztráció
Fotó: Pixabay

Ruby egy Mercedes és egy Volkswagen közé szorult. A baleset után az Aintree Egyetemi Kórházba szállították, ahol amputálni kellett a jobb lábát, a másik lábát pedig begipszelték.

Sógornője, Chelsea Clarke elmondta, hogy Flanagan asszonyt trauma érte, amikor felébredt, és azt látta, hogy a jobb lábát amputálták. Hozzátette, most attól tartanak, hogy a többszörös törés miatt a másik lábát is elveszítheti – írja a Daily Mail.

„Az, ahogyan a kis Leont a veszély elől elhajította, elképesztő és hősies volt. Ez is csak azt mutatja, hogy mindig előbbre helyezi a többi embert. Annyira szomorú, mert izgatott volt, kisfia érkezése miatt. Neki akart zöldségeket és gyümölcsöket vásárolni” – nyilatkozta a lapnak Clarke asszony.

Clarke asszony azt is elmondta, hogy sógornőjének most hosszú rehabilitációs folyamaton kell átesnie, ami további műtétekkel jár majd.

„Aggódik amiatt, hogyan fogja tudni fizetni a jelzáloghitelt, a számlákat és hogyan fog tudni gondoskodni a gyermekéről. A jövő hónapban kellett volna visszamennie dolgozni, miután szülési szabadságon volt, de a sérülés miatt sajnos nem fog tudni visszatérni a munkába. A párja, Leon Clarke sem tud majd dolgozni, mivel neki kell majd gondoskodnia a kisfiukról, amíg kórházban van, és még akkor is, amikor otthon lábadozik. Hosszú rehabilitációs folyamat lesz, több műtéttel, fizioterápiával és protézissel” – tette hozzá szomorúan.

A gyermek szerencsére nem szenvedett sérüléseket. Clarke asszony és nővére, a 27 éves Carly úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy GoFundMe oldalt a család számára, hogy fedezzék a magas orvosi költségeket és segítség a kisfiú nevelését.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!