1 éve

Soron kívül akarta beoltatni magát a hollywoodi elit, a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia

A hollywoodi produkciós, média- és streamingszolgáltató nagyvállalatok vezetői olyan oltásokhoz próbáltak hozzáférni, melyeket idős, krónikus betegnek szántak.

A Los Angeles tőszomszédságában található Pasadena központi klinikáján határozatlan időre felfüggesztették az oltási programot kedden a hatóságok, miután kiderült, hogy az oltási időpontok többségét hollywoodi filmipari és produkciós cégék felső vezetői foglalták le jogosulatlanul, elvéve ezzel a lehetőséget a helyi 65 év feletti krónikus betegektől és a frontvonalban harcolóktól – írja a Los Angeles Times internetes kiadása.

A pasadenai polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a főiskolai klinika regisztrációs oldalán 1500 oltási időpontból 900-at hollywoodi produkciós, média- és streamingszolgáltató nagyvállalatok alkalmazottai – köztük ismert hírességek – foglaltak le kevesebb, mint 60 perc alatt. A regisztrált személyekről később kiderült, hogy egyáltalán nem voltak jogosultak a vakcinára, hisz nem helyi lakosok, többségük nem múlt el 65 éves, illetve a munkájuk sem indokolja a sürgősségi oltást.

„Több százan jelentkeztek az első órában. Olyan volt az egész, mintha sortűz érte volna a klinika weboldalát. Ha ez a több száz ember megjelent volna itt oltásért, akkor biztos vagyok benne, hogy eszkalálódott volna a helyzet”

- fogalmazott Lisa Derderian, a pasadenai önkormányzat szóvivője, aki azt is elmondta, hogy az egészségügyi hatóságok még múlt hét csütörtökön küldték ki az oltásra jogosult személyeknek a titkosnak szánt regisztrációs honlap elérhetőségét, hogy mindenki maga válassza ki, mikor akarja felvenni az védőoltást. A levélben nyomaték megkértek mindenkit, hogy a linket ne továbbítsák harmadik személynek, nehogy illetéktelenek regisztrálhassanak.

A figyelmeztetés ellenére a weboldal címének hamar híre ment, méghozzá a hollywoodi elit körében. A filmipar nagyágyú pedig nem tétlenkedtek: azonnal lecsaptak a szabad oltási időpontokra. Úgy tudni, hogy azért érezték magukat feljogosítva erre, mert az egyik legördülő menüpontban az szerepelt, hogy a „szórakoztató-szolgáltató szektorban” dolgozók prioritást élveznek.

Az igazság ezzel szemben az, hogy Kaliforniában jelenleg csak a 65 éves vagy annál idősebb emberek, valamint az élelmiszeriparban, a mezőgazdaságban, az oktatásban, a gyermekgondozásban és az egészségügyi és a sürgősségi ellátásban dolgozók jogosultak a vakcinára. Más egyelőre még nem kaphat oltást a legnépesebb amerikai tagállamban.

A híres Hollywood felirat Los Angelesben.

Az esetet követően a pasadenai egészségügyi hatóságok szigorításokat eszközöltek a regisztrációs folyamatban: a jövőben úgy próbálják javítani az oltásra jelentkezők szűrését, hogy minden olyan személyt felhívnak majd, aki a városon kívüli lakcímet tüntetett fel az űrlapján.

„A klinika ideiglenes bezárása különösen nehéz hír volt azoknak az idős polgártársainknak, akik hosszú ideje regisztrálni akartak az oltásra, mivel a többségük már nagyjából 1 éve él elzártan él a világtól. Sokan felhívtak az incidens után minket. Néhányan sírtak is, amikor megtudták, hogy a időpontjukat hetekkel későbbre helyezték át”

– tette hozzá Lisa Derderian, aki szerint a regisztrációs rendszerben található rengeteg kiskapu tehető felelőssé a történtekért.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem múlt el az életveszély, hiába találták meg a halálos radioaktív kapszulát

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja Cindy Crawford - fotók

borsonline.hu

"Szerelemből költöztem a tanyára" – Így él a Remény Farmon a fiatal pár

vg.hu

A Pentagon cáfolja Zelenszijt: nem valószínű a Krím visszafoglalása

metropol.hu

„Jöhetnek az egyéjszakás kalandok” – Ördög Nóra és férje szabad utat engedtek egymásnak - Videó

vg.hu

Az ukránok félnek: mindent elsöprő offenzívát indíthat Oroszország a háború évfordulóján

origo.hu

Teljesen meztelen legújabb fotóján Varga Viktor - fotó

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán telihold idején

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

ripost.hu

„Volt megcsalás is” – Több ismert nővel is szóba hozták Kucsera Gábort

ripost.hu

Megérkezik az igazi tél: kemény mínuszok jönnek hózáporokkal

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

KÜLFÖLD

Földi pokol Bahmutban: Végzetes sebesülése okozta a kárpátaljai katona halálát

KÜLFÖLD

Brutális ámokfutás: mindhárom gyermekével végzett az anya

KÜLFÖLD

Hihetetlen: Elbarikádozták az iskolai mosdókat, hogy a diákok ne járjanak ki az órákról

KÜLFÖLD

Ráomlott a nyilvános mosdó egy férfira, aki belehalt

KÜLFÖLD

Tizenhét hónapon keresztül küzdöttek a 3 éves kislány életéért az orvosok

KÜLFÖLD

„Látni akarta, ahogy felnő a lánya” - Szédüléssel küzdött, hat hónap múlva meghalt egy édesanya

KÜLFÖLD

A Dunában találták meg a 18 éves Terézia holttestét, szívfacsaró szavakkal búcsúzik a barátja

KÜLFÖLD

Élő adásban halt meg a 17 éves fiú, aki tavaly két életet megmentett