1 éve

„Időnként azt kívántam, bárcsak megölt volna” – savval öntötték le a gyönyörű nő arcát

A volt párja felbérelte egyik barátját, hogy beteljesítse kegyetlen bosszúját. A nő arcát savval öntötte le támadója egy buszmegállóban.

Először a tükörbe sem tudott nézni az a lowestofti nő, akit savval öntöttek le volt barátja megbízásából. Négy évvel a szörnyűség után, a most 28 éves Adele Bellis-t a szabadságára emlékeztetik csúf hegei.

Szakítása miatt savval öntötték arcon az ártatlan nőt

A fiatal nő ellen irányuló kegyetlen bosszút az erőszakos és érzelmileg bántalmazó barátja, Anthony Riley tervelte ki. Adele éppen a buszmegállóban várakozott és telefonált, amikor egy csuklyás férfi egy savval töltött palackot dobott az arcába. Kórházba szállították, de a jobb fülét elvesztette, részben kopasz lett és súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán, a nyakán és a karján is.

Kegyetlen bosszút állt a férfi
Fotó: Lowestoft rendőrség

Hónapokat töltött a kórházba, de állapota négy éven keresztül keserítette meg az életét. A járványhelyzet pedig feltépte az éppen begyógyuló sebeit, hiszen nem folytathatta szépészeti helyreállító műtéteit.

„Felépülésem alatt időnként elég magányosnak és elszigeteltnek éreztem magam. Kénytelen voltam hónapokig a kórházban maradni. Számtalan műtéten estem át, erős fájdalomcsillapítók tartottak életben” – kezdte megrázó történetét Adele Bellis a The Sun oldalának, aki a kórházból egyenesen egy védett házba költözött.

Anthony Riley életfogytig tartó börtönbe került, miután fény derült, hogy fizetett bűntársának, Jason Harrisonnak, aki savat dobott Adelére. A támadó egy másik ügy miatti feltételes szabadlábra helyezése után vállalta el a nő leöntését.

Négy után érzi magát ismét biztonságban

„Rögtön tudtam, hogy sav. Égtem, olyan érzés volt, mintha az arcom leolvadt volna. De az új arcomat megtanultam jobban szeretni, mint a régit. Hat évet vesztettem az életemből egy erőszakos kapcsolat miatt és négyet a felépülésre. Időnként még azt kívántam, bárcsak megölt volna, de büszke vagyok arra, ahogyan megbirkóztam ezzel. Nem vagyok hajlandó engedni, hogy ez tönkre tegye az életem” – tette hozzá a Adele.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!