2 éve

Puccskísérlet: a tüntetők elfoglalták a kirgiz kormány épületét és a városházát

Az államfő puccskísérletről beszél: a tüntetők elfoglalták a parlamentet, ahol az elnöki hivatal is található, valamint az államügyészség épületét is.

Tüntetők foglalták el a kirgiz kormány székházát Biskekben – jelentette kedd reggel a RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy kormányilletékesre hivatkozva. Az Interfax orosz hírügynökség a 24.kg kirgiz hírportálra hivatkozva azt közölte, hogy más tüntetők a biskeki városháza épületét kerítették hatalmukba. Keddre virradó éjjel a tüntetők elfoglalták a parlamentet, ahol az elnöki hivatal is található, valamint az államügyészség épületét is.

Szooronbaj Dzsejenbekov elnök kedden beszédben fordult a kirgiz néphez, azt állítva, hogy egyes politikai erők az éjszaka folyamán kísérletet tettek a hatalom átvételére az általuk el nem fogadott választási eredmények ürügyén.

A belügyminisztérium egyik szóvivője közölte, hogy Kurszan Aszanov ellenzéki politikus, a biztonsági szolgálat egykori magas rangú tisztségviselője átvette a belügyminisztérium vezetését, ami a Reuters szerint feltehetően annak a jele, hogy kicsúszik az irányítás Dzsejenbekov kezéből – írja az MTI.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!