2 éve

Poénkodtak a koronavírussal a 350 fős esküvőn, azóta már 48-an megbetegedtek

Szeptember 25-én tartották a 350 vendég részvételével megrendezett török-arab esküvőt Berlin egyik főként bevándorlók lakta kerületében. Az esküvő óta 48-an kapták el a vírust, az egyik vendég szerint a legtöbben csak nevettek a veszélyen.

A főként migrációs hátterű lagziknál az ifjú pár és a szervezők nem törődnek a koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedésekkel. Legutóbb Berlinben tört ki a pánik, miután egy 350 fős esküvőn a résztvevők egymást puszilgatták, ölelkeztek, védőmaszkot és kesztyűt pedig senki nem viselt. A német sajtóban török-arab esküvőként emlegetett felelőtlen házasságkötésnek meg is lett a következménye: a következő egy hónapban a násznép közül 48 embernek lett pozitív a Covid-tesztje.

A 350 fős esküvőn senki sem viselt maszkot, cserébe ölelkeztek és puszizkodtak
Fotó: Facebook

Egy neve elhallgatását kérő vendég arról beszélt a Bild című német napilapban, hogy senki nem szólt rájuk, hogy maszk- és távolságtartás nélkül ünnepelnek. Az egyik résztvevő állítólag nem volt teljesen egészséges, de semmiképpen sem akarta kihagyni a lagzit, mivel a vőlegény egyik közeli barátjáról volt szól. Két nappal az esküvő után érkezett a körüzenet, hogy a vendéglistán szereplők teszteltessék magukat, mert a nő és a fiai is elkapták a fertőzést. Pár órával később már a vőlegény és a menyasszony tesztje is pozitív volt. Az eset után 30 háztartásban rendeltek el a hatóságok karantént. A névtelen nyilatkozó azt is elárulta, hogy az esketést követő gratulációknál nagyban ment az ölelkezés és puszi adás, többen pedig azzal viccelődtek, hogy covidosok, majd köhögést szimuláltak.

A további hasonló eseteket megelőzendő a hatóságok múlt vasárnap óta megtiltották a szabad ég alatti 50 főnél nagyobb összejöveteleket, a zárt terekben pedig maximum 25-en találkozhatnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!