2 éve

„Összeomlott a világom, a karjaimban halt meg az 5 éves kisfiam”- teljesen összetört az édesanya

Az orvosok hazaküldték a kisfiút annyival, hogy csak influenzája van.

Egy gyászoló anya mesélt arról a felfoghatatlan kínról, hogy kisfia a karjai között halt meg, mert az orvosok hazaküldték paracetamollal, mert azt hitték, csak influenzás. Az 5 éves Aiden Stead-Homans édesanyja karjaiban halt meg.

Deb Stead elmondta, először csak az tűnt fel neki, hogy a gyerek térde feldagadt, de azt mondta a kisfiú, hogy a nagyinál rátérdelt egy játékautóra, biztos amiatt van.

Miután a duzzanat nem akart elmúlni, több orvoshoz is elmentek, ám mind hazaküldte őket, hogy nincs semmi baj. Az egyik szerint Aiden csak influenzás.

Végül MRI-t csináltak a kisfiún és kiderült: agydaganata van. Olyan későn fedezték fel a betegséget, hogy már a kemoterápia sem segített. Aidennek csak napjai voltak hátra.

„Háromszor vittük orvoshoz. Először paracetamollal küldtek haza, hogy csak influenza. Aztán ibuprofent kapott. Harmadik alkalommal megröntgenezték a térdét, mert azt hitték, levált egy porc vagy eltört valami. A sokadik alkalom után végül csak kivizsgálták és akkor derült ki, hogy daganat van a lábában. De már terjedni kezdett és áttéteket képzett, négy helyen is. Elkezdte a kemoterápiát. Végig borzalmasan bátor volt. Mindennek ellenére még mindig mosolygott és boldog volt” – mesélte összetörten a tiptoni édesanya.

Néhány hónappal később fejfájásra kezdett panaszkodni Aiden és folyton álmos volt. Deb tudta, hogy valami baj van.

„Kiderült, hogy az agyában is volt egy tumor, amit korábban nem vettek észre. Már akkora volt, hogy nem lehetett mit tenni. Összeomlott a világom. Megkérdeztem, mennyi ideje van még Aidennek: két nap, mondták. Azt hittem, még hónapjaink vannak hátra...”

Aident egy magánkórterembe szállították, hogy az egész családja vele lehessen.

„Nem értette, mi történik vele. Öleltem, és azt mondtam neki, tíz másodperc múlva hazamegy. Lehunyta a szemét, elkezdtem számolni és mire a végére értem, akkor vette az utolsó lélegzetet”.

Az asszony azért osztotta meg a történetét a világgal, hogy más anyáknak ne kelljen átélnie azt a fájdalmat, amit neki. Mint mondta, a kisfia talán még ma is élhetne, ha az orvosok nem küldik haza őket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!