2 éve

„Minden nap összetörik a szívünk” – leukémiával küzd a 16 hónapos csecsemő

A kislány már több mint egy éves, de még csak 2 napot tölthetett el családjával. Nem sok esélye van a túlélésre.

Az észak-devoni édesanya 16 hónapos kisgyermeke, jelenleg is kórházban van és leukémiával kezelik. Családja pusztító csapásnak élik meg a koronavírus-járvány, hiszen így a nehéz időben is egyszerre csak az egyik szülő lehet a kisbabával.

A 16 hónapos Esmé Fodent a Bristoli Gyermekkórházba kezelik, intenzív kemoterápiával AML leukémiája miatt. Orvosai szerint kérdéses, hogy túléli-e a következő hat hónapot. Ami azt jelenti, hogy egyelőre még bizonytalan hatni fog-e egyáltalán a kezelés Esmének, de enélkül biztosan nincs reménye.

Édesanyja, Claire Culshaw folyamatosan mellete van és nem mozdul el az ágya mellől. Születése után mindössze két napot tölthetett eddig otthon a családja körében, aztán visszakerült a kórházba. Clairenek és férjének, James Fodennek négy másik gyermeke is van, akik 3 és 15 év közöttiek.

„Minden nap összetörik a szívünket. Egyszerűen szétesett a világunk. Ez minden szülő rémálma” – kezdte az édesanya a Daily Mail oldalának.

A kisbaba képtelen enni és inni, ezért csövön keresztül táplálják. Már öt hónapos korában számos beavatkozáson átesett, beleértve egy nyitott szívműtétet is. Hét hónapos koráig pedig folyamatosan lélegeztetőgépen volt.

„Átmeneti leukémiával született, ami a Down-szindrómás kicsiknél fordul elő. Öt éves koráig van arra esély, hogy teljesen kinövi a betegséget” -árulta el az édesanya.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!