1 éve

Megjósolták Donald Trump jövőjét? Ez várhat az amerikai elnökre

Baba Vangát a világ egyik leghíresebb jövendőmondójaként tartják számon. A bolgár jósnő 1996-ban hunyt el, halála előtt azonban egészen az 51. századig elmondta, mi történik a világgal. A Balkán Nostredamusának nevezett idős hölgy szörnyű évet jósolt az amerikai elnöknek.

A 85 éves korában elhunyt nőre sokan prófétaként tekintenek még a mai napig. Baba Vanga állítólag előre megjósolta a 2004-es kelet-ázsiai cunami pusztítást, a 2001-es New York-i terrortámadást, sőt még az Iszlám Állam nevű terrortámadás felemelkedéséről is pontos látomásai voltak. A Mirror nevű brit lap emlékeztet arra, hogy Baba Vangának 2020-at illetően is megvoltak a jóslatai, méghozzá elég borúsak. A prófétának tartott idős vak nő meggyőződéssel állította, hogy idén az Egyesült Államok elnökét egy súlyos betegség támadja majd meg, ami miatt kórházba kerül, és életét veszti.

Baba Vanga 1996-ban halt meg, ennek ellenére a mai napig sokat emlegetik.
Fotó: wikipedia

Mivel – Donald Trump mostani esetét leszámítva – emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy komolyabb betegséggel kórházba kerüljön amerikai elnök, így döbbenetesnek mondható, hogy Baba Vangának tényleg volt egy ilyen próféciája. Természetesen az emberek túlnyomó többsége kételkedve fogadja a jövendőlátást. Érdemes például megemlíteni, hogy 2020-ra nem csak az amerikai, hanem az orosz elnök halálát is megjósolta. Az idős hölgy úgy vélte, hogy míg az előbbit egy rejtélyes betegség, addig az utóbbit egy árulás teszi majd el láb alól.

Az idős nőnek még szobrot is állítottak Bulgáriában.
Fotó: shutterstock

Akárcsak Nostredamus esetében, Baba Wangánál is elmondható, hogy a jövőre vonatkozó meglátásai gyakran elég homályosan vannak megfogalmazva. Éppen ezért az utókornak lehetőséget adnak a szabadabb értelmezésre és belemagyarázásra.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!