Létrehozva: 2020.09.14.

Kitoloncolhatnak egy baptista lelkészt Angliából, mert kritizálta a Pride felvonulást

Úgy látszik, hogy az Egyesült Királyságban már egy Facebookon írt kétszavas vélemény miatt is meghurcolhatják az embert.

Kitoloncolhatják az Egyesült Királyságból Josh Williams baptista lelkészt, mert egy, a Cornwall megyei Pride felvonulás elmaradásáról szóló bejegyzés alá azt kommentálta a Facebookon, hogy „csodálatos hír”. Később azt is hozzáfűzte a poszthoz, hogy szerinte a „bűnt nem kéne ünnepelni” – írja az Eternity News keresztény hírportál.

Az ausztrál származású pap hozzászólása először a társadalmi igazságosság önjelölt harcosait bőszítette fel. Ultraérzékeny LMBTQ-aktivisták kiderítették, melyik templomban szokott prédikálni Williams, majd arra jutottak, hogy a kápolnát porig kell égetni. Ezt a szándékukat szerencsére nem ültették át a gyakorlatba, és csak a közösségi médiában adtak hangot neki. Ezen felül számtalan halálos fenyegetést küldtek a lelkésznek és feleségének. A házaspár elmondása szerint a torokelvágástól kezdve egészen a vízbefojtásig, sokféleképpen szeretnék kivégezni őket.

A lincshangulat kellős közepén Newquay város tanácsosa, Stephen Hick is aktivizálta magát az üggyel kapcsolatban. A baloldali politikus levelet írt Priti Patel brit belügyminiszternek, melyben arra kérte a tárcavezetőt, hogy a lelkészt azonnali hatállyal utasítsák ki az országból. A tanácsos szerint ugyanis Williams Facebook-hozzászólása gyűlöletbeszédnek minősül, tehát nincs maradása az Egyesült Királyságban.

„Josh Williams kártékony hatással van a városlakókra, és a szélesebb LMBTQ közösségre is. Úgy gondolom, hogy a jelenléte, és az általa okozott gyűlölet hirdetése továbbra is kárt okoz. Szerintem a legnagyobb komolysággal kell kezelni az Egyesült Királyságban tartózkodó, külföldi származású, és szélsőséges nézetekről prédikáló vallási vezetőket” – fogalmazott a tanácsos.

Egy közösségi médiás bejegyzésben Newquay lakóit is megszólította a tanácsos. Őket arra kérte, hogy ne engedjék be az üzleteikbe, ne szolgálják ki, sőt, mindenféle szociális érintkezés tagadjanak meg Williams atyától és templomának többi tagjától. „Ne lépj kapcsolatba velük, ne engedd, hogy használhassák a helyiségeidet, ne fogadd el az üzenetüket” – írta a tanácsos a Facebook-oldálán, ami sokak szerint pont annyira gyűlöletkeltő megnyilatkozás, mint a lelkész korábbi Facebook-kommentje.

A belügyminisztérium egyelőre nem reagált a tanácsos levelére. Mindazonáltal elhanyagolható annak a valószínűsége, hogy egy Facebookon megfogalmazott vélemény miatt kitoloncolási végzést hozzanak. Ha mégis ilyen döntés születne, akkor az precedenst teremhet, a szolászszabadság határai pedig jócskán beszűkölnének II. Erzsébet országában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

A kulcsát kereste, de véletlenül a kamaszlányát lőtte le egy édesanya

KÜLFÖLD

Ha nem teszitek meg, kiraklak titeket az éjszakába – fenyegette a 11 éves lánykákat a pedofil

KÜLFÖLD

"Megtaláltuk a lezuhant UFO-roncsot" - súlyos vallomást tett egy katona

KÜLFÖLD

Megváltozott egy nő kézírása: teljesen összetört, amikor rájött, hogy miért