2 éve

András yorki herceg kiadatását kérte Nagy-Britanniától az Egyesült Államok!

Egyre durvul a botrány II. Erzsébet brit királynő fia körül. Ha a britek teljesítik az amerikaiak kérését, akkor András hercegnek eskü alatt kell vallania arról, hogy milyen szerepet játszott Jeffrey Epstein pedofil-hálózatában.

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma András yorki herceg kiadatását kérte az Egyesült Királyságtól, hogy kihallgathassák a tavaly augusztusban öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein pedofil botrányával kapcsolatban - írja a The Sun internetes kiadása.

A brit bulvárlap értesülései szerint az amerikai kormány a nemzetközi büntetőügyek kivizsgálásnál használt úgynevezett „kölcsönös jogi segítség” (MLA) kérelmet nyújtott be a brit belügyminisztériumnál, ami elviekben lehető teszi András herceg kiadatását Amerika számára. Ha kérelmet pozitívan bírálják el a brit hatóságok, akkor a Buckingham-palotának nem lesz beleszólása II. Erzsébet királynő 60 éves fiának ügyébe.

Jeffrey Epstein amerikai milliárdost tavaly nyáron tartóztatták le, miután a szövetségi ügyészég azzal vádolta meg, hogy egy kiskorúak szexkereskedelmén alapuló hálózatot működtetett, a hálózat pedig befolyásos politikai és üzleti személyeknek szállított tinilányokat. Az üzletember augusztusban, rejtélyes körülmények között hunyt el egy szigorúan őrzött New York-i börtönben. A hivatalos álláspont szerint felakasztotta magát a cellájában, de az öngyilkosság tényét a mai napig sokan kétségbe vonják.

Epstein ma már felnőtt áldozatainak egybehangzó állításai szerint Bill Clinton egykori amerikai elnök és András yorki herceg is igénybe vette az Epstein féle pedofil-hálózat szolgáltatásait. Az ügy egyik koronatanúja, a most 35 éves Virginia Roberts Giuffre fel is jelentette a brit uralkodóház tagját. Az amerikai kormány vélhetően emiatt kérhette a herceg kiadatását, de a Sun cikkéből ez nem derül ki.

Virginia egyébként egy BBC-nek adott interjújában részleteket is elárult a találkozásokról. Az egyik alkalommal Epstein magánszigetén voltak, ahol „több lánnyal együtt úgy szolgálták fel őket a hercegnek, mintha gyümölcsök lennének egy tálon.” Az áldozat állítása szerint a királyi család tagja legalább három alkalommal létesített vele szexuális kapcsolatot az akarata ellenére. Egy másik alkalommal pedig Londonban találkozott a herceggel, együtt buliztak egy belvárosi elit-szórakozóhelyen, majd Epstein egyik londoni ingatlanjában többször arra kényszerítették, hogy lefeküdjön a királyi család sarjával.

András herceg egy azóta hírhedté vált interjúban igyekezett tételesen cáfolni Virginia állításait. András azt mondta: egyáltalán nem ismeri Giuffre-t, és semmi sem igaz abból, amit vele kapcsolatban állít. András hercegről és az akkor 17 éves Giuffre-ről egyébként készült közös kép is, de ezt a herceg szerint digitálisan manipulálták. András érvelése szerint a nő feljelentésében szereplő napon nem találkozhattak Londonban, mert akkor a lányát egy születésnapi bulira vitte egy Pizza Expressbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oláh Gergő a válásról beszélt

origo.hu

Olivia Wilde a fenekét mutogatva ünnepli a születésnapját

borsonline.hu

Újabb fotók kerültek nyilvánosságra Orosz Barbi titkos esküvőjéről

vg.hu

Zelenszkij bekeményít: Nem tud kivergődni saját csapdájából a finn miniszterelnök

metropol.hu

Közleményt adott ki az iskola: meghalt egy 17 éves lány

mandiner.hu

Íme Zelenszkij öt pontja: ha mindegyik teljesül, szerinte megnyerik a háborút

origo.hu

Fura zajok jöttek a padlásról egy házban, döbbenetes dolgot talált ott a tulajdonos

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 24.: a Bika szuper híreket kap, a Ráknak jóra fordulnak a dolgai

ripost.hu

Ezt kell most tenned a leanderrel, egész nyáron csodás virágokat hoz majd

ripost.hu

DNS-teszt: sokkoló dolog derült ki Beethovenről

mindmegette.hu

FULL EXTRÁS VILLÁMEBÉD, AMI HOSSZÚ ÓRÁKRA ELTELÍT – ÍME A BLT-SZENDVICS!(x)

ripost.hu

Botrány! Azariah dalával gyalázták meg Jimmy emlékét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Szírek és afgánok vették át a hatalmat Bécs legnagyobb piacán

KÜLFÖLD

Egyre nagyobb léptekkel sodródik Európa a háború felé

KÜLFÖLD

Sárba tiporják a jogállamiságot a németek és a franciák, őket mégsem bírálja senki

KÜLFÖLD

Az eltűnt villanyszerelő megtalálásáról találgatnak

KÜLFÖLD

A halálba ugrott egy nő egy lakóház tetejéről Ligetfalun

KÜLFÖLD

Hatalmas botrányba fulladhat Károly király párizsi látogatása

KÜLFÖLD

Az osztrákok tudják: Oroszország nem fog eltűnni, pörög az üzlet

KÜLFÖLD

Felfoghatatlan: nincs bűntudata annak az anyának, aki halálra éheztette kétéves kislányát