Létrehozva: 2020.04.20.

Joe Biden kampányát egy Soros pénzén kitartott iszlamista szervezet is támogatja

Egy nyíltan homofób politikai akcióbizottság biztosította a támogatásáról Joe Biden demokrata elnökjelölt kampányát.

Szerző Gaál József

Az Egyesült Államok legnagyobb muszlim alapokon nyugvó politikai akcióbizottsága (PAC), az Emgage Action nevű szervezet a napokban bejelentette, hogy a demokrata színekben induló Joe Biden elnökválasztási kampányát támogatja – írja a Politico internetes kiadása.

Az amerikai hírportál szerint az Emgage azért támogatja Obama egykori alelnökét, mert a demokrata politikus korábban ígéretet tett arra, hogy megszünteti a Donald Trump által bevezetett – főként muszlim vallású országokra vonatkozó – beutazási tilalmát, növeli a menekültek befogadására vonatkozó állami keretszámokat, valamint átalakítja a teljes szövetségi bevándorlási rendszert.

Az Amerikai Egyesült Államok választási rendszerében a politikai akcióbizottságok (political action committee, röviden PAC) egyfajta gyűjtőszervezetként működnek: felajánlásokat gyűjtenek az indulóknak, amelyeket aztán az általuk támogatott párt kampányának finanszírozására használnak fel.

 

Joe Biden korábbi alelnök (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

„Nagy örömömre szolgál, hogy megkaptam az Emgage PAC támogatását. A munkahely-teremtő kisvállalkozóktól kezdve egészen az egészségügyi szakemberekig, akik COVID-19 elleni küzdelemben vesznek részt, a muszlim amerikaiak minden nap hozzájárulnak az országunk sikeréhez. Elnökként az ország egész területén található muzulmán közösségek mellett fogok állni, és azonnal hatályon kívül helyezem Donald Trump muzulmán országokra vonatkozó beutazási tilalmát” – fogalmazott Joe Biden arra reagálva, hogy a muszlim szervezet őt támogatja.

Az támogatás híréről szinte minden főáramú amerikai médium beszámolt: a korábban említett Politicotol kezdve egészen NBC-ig , minden nagyobb liberális hírportál elolvadt a gyönyörtől, hogy a legnagyobb muszlim PAC is Bident támogatja. A demokrata párt szócsövének számító portálok egyedül azt felejtették el megemlíteni, hogy az Emgage-t a közelmúltban többször is kapcsolatba hozták homofób, illetve terrorista szervezetekkel. De arról is mélyen hallgattak, hogy a muszlim szervezet egyik legnagyobb pénzügyi támogatója a Soros György nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítványok.

2018-ban az Emgage és az Észak-Amerika Iszlám Társaság (ISNA) közösen egy konferenciasorozatot indított a muszlim vallás népszerűsítése érdekében. Az országjáró előadásoknak hamar híre ment, ugyanis olyan nyíltan homofób muszlim véleményvezéreket hívtak meg rájuk, mint Omar Suleiman imám, aki a homoszexualitást „betegségnek” nevezte, amely „elpusztítja gyermekek lelkét.” Az előadásokon továbbá rendszeresen szót kapott, az ISNA elnöke, Muzammil Siddiqi is, aki többször azt mondta, hogy „támogatja az olyan országok törvényeit, ahol a homoszexualitás halállal büntetendő”.

Az Emgaga radikális iszlamista véleményénél egyedül talán a pénzügyi háttere érdekesebb. A PAC bevételeinek döntő többségét ugyanis a Soros György által alapított lobbiszervezet, az Open Society Policy Center adta adomány formájában. A magyar származású amerikai milliárdos nem kevesebb mint 1 millió dollárral (324 millió forint) tömte ki a sokak által csak dzsihadistának tartott akcióbizottságot. Ez tisztán látszik a Open Society Policy Center 2019 harmadik negyedéves pénzügyi jelentéséből.

A ellentmondásoktól hemzsegő Emgage akcióbizottság támogatása miatt a The Washington Free Beacon című konzervatív politikai hírportál megkereste Joe Biden kampánycsapát, hogy reagáljanak a PAC kétes ügyeire, de ők válaszra se méltatták az újságot.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

A mesterséges intelligencia megjósolta: ekkor fog kihalni az emberiség

KÜLFÖLD

Nem adott elsőbbséget az ittas sofőr, három gyermeket ütött el

KÜLFÖLD

Alekszandr Lukasenka intim kapcsolatba került egy atombombával

KÜLFÖLD

Pánik tört ki Amerikában: madárinfluenzával fertőzött a bolti tejek ötöde