2 éve

Nagyon durva tüneteket produkált a néni, akit nyugdíjas társa drogozott be

Az asszony nem tudott róla, hogy kábítószer volt a sütijében, ezért nem értette, mi történik vele.

Agyvérzésszerű tünetekkel került sürgősségi osztályra egy 64 éves amerikai nő, aki valójában csak be volt tépve – írja a Live Science. A nő tudtán kívül nagy mennyiségű marihuánát fogyasztott, majd a főként végtagjaiban jelentkező gyengeség miatt orvoshoz fordult. Férje elmondása szerint a nő beszéde rövid idő alatt furcsává vált.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A kórházban aztán kiderült, hogy bár valóban lassan beszél, nincs problémája a mondatalkotással, és a vérvizsgálat, illetve a CT, az MRI és az EKG sem mutatott ki nála súlyos problémát. A nő rövidesen jobban lett, és ki is került a sürgősségi osztályról.

A szakértők kikérdezték a pácienst, és kiderült, hogy rosszulléte előtt nem sokkal megevett egy süteményt, amelyet egy másik idős ember adott neki a nyugdíjasszervezetüknél. A férje szerint az érintett személy nem egy megbízható figura.

Ezzután az orvosok drogtesztet hajtottak végre az idős páciensen, és kiderült, hogy a marihuána fő pszichoaktív hatóanyagából, a THC-ból fogyasztott. Bár az anyag rengeteg mellékhatást produkálhat, a szakértők még nem találkoztak olyan esettel, amikor ilyen tüneteket mutatott volna. Az orvosok szerint elképzelhető, hogy a nőnek volt egy ministroke-ja is, melynek nyomait már lehetetlen kimutatni, és a THC-val együtt ez idézte elő a rosszullétet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!