3 éve

Felfoghatatlan, szülei étrendje miatt halt meg egy 18 hónapos kisfiú

A szülők nyersvegán étrendre kényszerítették gyerekeiket is, a legkisebb bele is halt az alultápláltságba.

Börtön vár azokra a fiatal szülőkre, akiknek a kisfia meghalt, miután kizárólag nyers növényi koszttal etették. A VT úgy tudja, a kisfiú szeptember 27-én halt meg, szülei azután hívták a 911-et, hogy a gyerek hideg volt és nem lélegzett. Megpróbálták ugyan újraéleszteni a tizennyolc hónapos fiút, de hiába, a kiérkező mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A boncolás megerősítette, hogy a gyerek halálát súlyos alultápláltság okozta: veszélyesen sovány volt, kiszáradás és zsírmáj jeleit mutatta, kezei és lába be voltak dagadva. Tizennyolc hónapos kora ellenére a gyerek alig volt több, mint nyolc kiló, ami nagyjából egy egészséges hét hónapos gyerek súlyának felel meg.

Az anya elmondta a rendőrségnek, hogy a családjuk nyersvegán, azaz kizárólag nem hőkezelt, nyers zöldségeket és gyümölcsöket eszik. Állítása szerint a gyerek a halála előtti héten nem evett szilárd táplálékot, és szoptatva is csak az utolsó hétben volt.

A szülők a meghalt kisfiún kívül – akiknek mindketten a biológiai szüleik voltak – még három gyereket neveltek, ketten a férj, a harmadik a feleség előző kapcsolatából származnak. A férj két korábbi gyereke szintén alultáplált, soványabbak és alacsonyabbak, mint a korukbeli gyerekek, és a fogaik állapota is katasztrofális, ám a harmadik gyerek rendszeresen látogatta Virginia államban élő biológiai apját, így az ő étrendje lényegesen kiegyensúlyozottabb.

Az anya azt is elmondta a rendőrségnek, hogy a meghalt kisfiú otthon született, soha nem látta orvos, és mind a négy gyerekük magántanuló. A pár ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, és gyerekek veszélyeztetése a vád.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!