3 éve

Holtan találták meg a kútba esett spanyol kisfiút

Ma éjjel fél kettõ elõtt öt perccel jutottak el a mentõcsapatok a kút aljára.

Sajnos már csak a kis Julen Rosello élettelen testére sikerült rátalálni - írta a BBC Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, az andalúziai kormány illetékesének Twitter-bejegyzése alapján. 

A kisfiú még január 13-án egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútnyílásban tűnt el családja szeme láttára a dél-spanyolországi Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

Korábban a nyílásba kamerát vezettek, ami azonban 73 méteren földakadályba ütközött. Ott megtaláltak egy zacskó édességet és egy műanyagpoharat, amiről úgy gondolták, hogy a gyereké.

A településen csütörtök este virrasztást tartottak a kisfiúért, több mint kétszáz ember gyűlt össze, ott voltak a gyerek hozzátartozói is.

A spanyol csendőrség nyomozást indított, hogy kiderítse, a kutat illegálisan fúrták-e. A helyi önkormányzat azt állítja, nem adott arra engedélyt. A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!