Magyar Péter megütött egy embert, erőszakkal elvett egy telefont és a Dunába dobta

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.14.

Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa

2016 áprilisában, vagyis közel másfél évvel ezelõtt állt elõ Orbán Viktor azzal az akciótervvel, amelynek több pontja mögé most kezdenek beállni Nyugat-Európa nagyhatalmainak vezetõi.

A magyar miniszterelnök által javasolt tízpontos akcióterv elsősorban azért született meg, hogy történhessenek konkrét intézkedések a migrációs válság kezelésére. Angela Merkel német kancellártól kezdve, Francois Hollande francia államfőn keresztül, Werner Faymann osztrák kancellárig bezárólag mindenki csak ölbe tett kézzel figyelte, hogyan jönnek illegális bevándorlók százezrei Európába.

Orbán Viktor egyik legfontosabb, és egyben a legtöbbek által vitatott javaslata az volt az akciótervben, hogy a menekültügyi eljárásokat az Európai Unió területén kívül, zárt és őrzött hotspotokon folytassák le az európai hatóságok, még az EU területére történő belépésük előtt. Az EU-nak ezen kívül pénzügyi hozzájárulást kell biztosítania a megfelelő tartózkodási körülmények és a biztonságos hotspotok kialakításához.

200 ezer bevándorló az év végéig

Korábban már a %RIPOST% is beszámolt róla, hogy hasonló húrokat kezdett pengetni Emmanuel Macron új francia elnök és Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt kancellárjelöltje is. A sorba pedig most egy újabb kulcsszereplő állt be. A Bildnek adott interjújában ugyanis Angelino Alfano olasz külügyminiszter beszélt arról, hogy Líbiában hotspotokat kell felépíteni. Mint mondta: az NGO-k munkájának szabályozása és a líbiai partok szigorúbb ellenőrzése után az a következő lépés, hogy a nemzetközi jogokat betartva, migránstáborokat állítsanak fel az észak-afrikai országban. Alfano elmondta:

Olaszország nagyon nehéz helyzetben van, jelenleg még a 2015-ös migránsválságnál is többen érkeznek az országba a Földközi-tengeren keresztül.

A rendelkezésre álló adatok szerint az év végéig 200 ezer bevándorló érhet partot Olaszországnál, és még több százezren várnak Líbiában arra, hogy útnak indulhassanak.

A külügyi tárcavezető fontosnak tartotta leszögezni, hogy míg 2015-ben elsősorban valóban bajban lévő menekültek indultak meg Európa felé, addig mára már inkább azok szállnak gumicsónakokba, akik gazdasági megfontolásból, jobb élet reményében akarnak a kontinensünkön letelepedni. Alfano úgy érzi, hogy országát cserben hagyta az Európai Unió. Szerinte nagyobb összefogásra, és egységes szemléletre van szükség ahhoz, hogy fel tudják venni a harcot a kíméletlen embercsempészekkel és a megállíthatatlannak tűnő migránsáradattal.

A Brenner-hágó lezárása csak blöff

Az osztrákok korábban bejelentették, készen állnak arra, hogy 24 óra alatt lezárják az olaszokkal közös határszakaszukat, a Brenner-hágót. A külügyminiszter ezekkel a kijelentésekkel nem akar foglalkozni, mivel szerinte ezek a mondatok csupán a két hónap múlva esedékes osztrák választási kampány miatt hangoznak el: 

Nem tudjuk komolyan venni ezeket a kijelentéseket. A határaink teljesen biztonságosan működnek, szinte lehetetlen a migránsok számára, hogy egy másik országba szökjenek.

Alfano úgy látja, Líbia a kulcsszereplője annak, hogy megállítsák az Olaszországba tartó illegális bevándorlókat. Ehhez azonban muszáj lesz elérni, hogy az észak-afrikai államban egységes politikai vezetés legyen. Jelenleg ugyanis káosz uralkodik az országban. Egyfelől ugyan működik az úgynevezett egységkormány, de emellett az ország keleti része katonai uralom- és ezzel együtt egy tábornok irányítása alatt áll.

Azért küldünk technikai és pénzügyi segítséget a líbiai parti őrségnek, hogy fel tudják venni a harcot a lelkiismeretet nem ismerő embercsempészekkel. Az ENSZ is jobban tenné, ha nagyobb erőbedobással segítené a líbiai egységkormányt. Én a magam részéről a legális bevándorlásért fogok dolgozni, nem hagyhatjuk, hogy az embercsempészek döntsék el, ki jöhet az Európai Unióba és ki nem

– mondta el végezetül a német lapnak Angelino Alfano.

origo.hu

Hihetetlen botrány tört ki a magyar-skót meccs előtt

ripost.hu

A betegség mindent megváltoztatott, fontos döntést hozott Katalin hercegné

borsonline.hu

A kispadon halt meg a skótok szövetségi kapitánya

magyarnemzet.hu

Íme Csoboth Kevin győztes gólja és a magyarázata, miért kellett sírnia

ripost.hu

Nagy a baj, hordágyon vitték le a magyar válogatott játékosát

hirtv.hu

Így bulizott Magyar Péter: egy fiatal lány lábai között csúszik-mászik + videó

ripost.hu

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

lakaskultura.hu

Különleges térrendezés egy budapesti kisgyerekes pár lakásában

ripost.hu

Te köztük vagy? Tombol a szerelem, de nem minden csillagjegy lesz szerencsés a nyáron

ripost.hu

Ez több volt, mint foci: Varga Barnabás drámája után nyertek a magyarok!

ripost.hu

Kiderült ki lett Magyarország Szépe 2024-ben

ripost.hu

"Láttam, hogy valami mozog" - Tömegsírra építkezett a szirmai család: Katát démon fogdosta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Szerb elnök: 3-4 hónapra lehetünk a világégéstől

KÜLFÖLD

„Áram- vagy vízellátás nélkül maradhatunk” - Háborúra készítik fel a dánokat

KÜLFÖLD

Kiszivárgott részletek: háttéralkuk dönthetik el Európa jövőjét

KÜLFÖLD

Nógrádi György: a katasztrófa szélére sodródott a világ

KÜLFÖLD

"Nehezen lélegzik" - 6 hetes kisbaba halt meg a kórházban, a bébiszittert vádolják

KÜLFÖLD

Ez a rémes valóság: Fico merénylőjének nevét viseli egy utca Pozsonyban

KÜLFÖLD

Csavarhúzóval szúrt fejbe több embert egy migráns Párizsban

KÜLFÖLD

Antiszemita terrortámadást hiúsítottak meg Párizsban