5 éve

Az oroszoknak négyszer akkora bombájuk van

Az Afganisztánban elõször ledobott amerikai MOAB szuperbomba sehol sincs ehhez képest...

Minden idők legnagyobb nem nukleáris bombáját először dobta le Afganisztánban az Egyesült Államok légiereje az elmúlt héten. Az Iszlám Állam harcosait illetve alagútrendszerét célozták meg vele. Egy nappal később az afgán védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy 36 ISIS harcos meghalt, a robbanás pedig megsemmisítette a dzsihadisták rejtekhelyeit, bunkereit és alagútrendszerét, a felhalmozott fegyver- és lőszerkészleteket.

Az akció után alig néhány órával kiderült, hogy az oroszoknak is van ilyen bombájuk, de az négyszer nagyobb – a Businessinsider szerint. Míg az amerikai “változatot” minden bombák anyjának nevezték, az orosz a “minden bombák atyja”. 2007-ben tesztelték utoljára és akkor készült az alábbi kép is.

Az orosz bomba már a levegőben robban és magába szippantja a légkör oxigénjét. Olyan forróság keletkezik, hogy ahova ledobják ott minden megolvad körülbelül 1000 láb sugarú körben és “holdbéli táj” keletkezik. A folyadékokat azonnal elpárologtatja és utólagos rengéseket is előidéz.

Az oroszok szerint a “minden bombák atyja” ezzel megközelíti egy atombomba pusztítását, de a ledobása után nem keletkezik atomfelhő, amelyet a szél távolabbi országok fele sodorhat. Ezen felül semmi sem lesz radioaktív, azaz nincs másodlagos sugárzás, mint például Csernobilban. Ime a videó:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!