Létrehozva: 2017.03.09.

Az osztrák kancellár bepanaszol minket

Christian Kern nem elõször tesz csípõs megjegyzést a magyarokra. E

Az osztrák kancellár, Christian Kern a német Welt című napilapnak elmondta: támogatja azt a kezdeményezést, miszerint azoknak a kelet-európai országoknak kevesebb európai uniós támogatás jusson, amelyek nem hajlandóak migránsokat befogadni. Kern úgy fogalmazott: 

Kevesebb szolidaritásért, kevesebb pénz is jár.

A kancellár a csütörtökön kezdődő EU-csúcs előtt nyilatkozott a német lapnak. Kern nem említett konkrét országokat, de nem nehéz kitalálni, hogy a visegrádi négyekről (Magyarország, Szlováki, Csehország és Lengyelország) beszél. Az osztrák kancellár azt ígérte, hogy Brüsszelben is fel fogja hozni a témát, amelyben gyors intézkedést vár. 

Kern nem először támadja a magyarokat, januárban például kijelentette, hogy megtiltaná az uniós munkavállalók alkalmazását az osztrák munkahelyeken. A politikus úgy fogalmazott: ha szükséges, az Európai Bizottsághoz fordul, hogy osztrákok tölthessék be a megüresedett munkahelyeket. Az akkori nyilatkozatában súlyos vádakkal illette a tőlük keletre fekvő nemzeteket. A szociáldemokrata politikus szerint ugyanis a magyarok például tömegesen küldik Ausztriába a munkanélküli polgáraikat, szinte exportálják őket.

A kancellár megoldásként nyílt diszkriminációt javasolt az uniós állampolgárokkal szemben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek