KOMPOST

„Legalább el tudtunk búcsúzni tőle„ – 4 napra hazavitték a temetés előtt a halott kisfiukat

A 3 éves kisfiú gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, februárban ragadta el a halál. A szülők hazavihették a temetés előtt, hogy elbúcsúzhassanak tőle.
  • Szerző: Ripost

A halott kisfiú temetés előtt a szüleivel lehetett 4 napot – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A diagnózis ellenére nem gondolták a szülők, hogy ilyen szörnyű tragédiával fog végződni kisfiuk története

Rubén McKeown mindössze hat hónapos volt, amikor a szörnyű betegséget diagnosztizálták nála: myotubularis myopathiát. Ez egy ritka, öröklődő genetikai betegség, a test számos izomcsoportját érinti. A betegség, amelynek nincs ismert gyógymódja, izomgyengeséget okoz, és olyan funkciókra hat, mint a nyelés – írja a Liverpool Echo.

Mivel ilyen betegség esetén az átlagosan várható élettartam mindössze két és fél év, a liverpooli kisfiú kilátásai sem voltak jók. A szülők viszont reménykedtek, mert Rubén meglepően jól birkózott meg a betegséggel. Az első pár évben például sikerült önállóan ennie, és úgy tűnt, élvezi az életet.

Sajnos egészségi állapota hirtelen elkezdett romlani, miután elkapott egy vírust, ami a tüdejét is megtámadta, az adenovírus társult egy tüdőgyulladással. Két hét intenzív ellátás után Rubén február 13-án elhunyt a liverpooli Alder Hey Gyermekkórházban.

Tragikus halála után Sian és élettársa, Adam hazavihették fiukat, köszönhetően egy különleges hűtőtakarónak, amely szabályozza az ember belső hőmérsékletét. A temetés előtt a halott kisfiú még hazamehetett. A házaspár négy napig szabadon tölthette az idejét halott fiával, és érzelmi búcsút vehettek tőle a temetése előtt.

Sian „négy napos alvásként„ jellemezte az élményt. Ez idő alatt többször az ölükbe fogták, megcsókolták, és kivitték megnézni azokat a lovakat, amelyek majd a templomba viszik a temetéskor. Annak ellenére, hogy a szívünk szakadt, nagyon különleges volt a vele töltött idő ”-mondták a szülők.

A különleges élmény hatására a szülők jótékony akcióba kezdtek. Gyűjtés szerveznek, hogy másnak is lehetősége legyen ilyen módon elbúcsúzni a halott gyermekétől.

„Nem lehet szavakba önteni azt a békét, amelyet a kis teste jelentett nekünk és arra gondoltam, hogy sok családnak nem adatik meg ez a lehetőség.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?