KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.23. 09:00

Sallai Rolandék simán lenyomják Mourinhót, mindenki a sztáredzőn gúnyolódik

Alaposan beerősített a nyáron a török labdarúgás élvonalában szereplő Fenerbahce. Az új sztárjátékosok mellett José Mourinho érkezett vezetőedzőnek, az eredmények azonban nem javultak.

A tavalyi szezonban elképesztő csatát vívott egymással a két török sztárklub, a Galatasaray és a Fenerbahce. A bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, amit végül előbbi nyert, utóbbi hihetetlen mutatókkal lett második. A Fenerbahce 99 pontot gyűjtött, 99 lőtt gólja volt és mindössze egyszer szenvedett vereséget a 38 forduló alatt, de ez sem volt elég az elsőségre. A „Sárga Kanárik” nem bíztak semmit a véletlenre és alaposan beerősítettek a nyáron.

José Mourinho
José Mourinho nem tudott előrelépést hozni a Fenerbahcénak Fotó: Anadolu via AFP

A marokkói válogatott támadót, Júszef el-Neszrít a Roma elől hozták el, de érkezett a 2022-es világbajnokságon remeklő Szofjan Amrabat, valamint a cselgép, Allan Saint-Maximin is. A legnagyobb durranást a vezetőedzői posztra tartogatták, ugyanis sikerült megegyezni a legendás José Mourinhóval. Az elvárások még magasabbra kerültek ezzel a Fenerbahcénál, amely egyelőre inkább csalódást okozott.

Mourinho nem hozott előrelépést, gúnyolódnak rajta

José Mourinhóval a Fenerbahce kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből és csupán az Európa-liga főtáblájára került. A bajnokságban nyolc forduló alatt már háromszor pontot vesztett, ebből a legfájóbb kétségkívül a Galatasaray elleni derbi elvesztése volt, amit Sallai Rolandék 3-1-re nyertek meg, ráadásul a Fener otthonában. Az összecsapást követően a Galata több gúnyolódó posztot rakott ki Mourinhóról, aki inkább elmenekült az újságírók kérdései elől.

Ezen felül az együttes pontokat hullajtott az idei meglepetéscsapat, a Samsunspor, valamint a Göztepe ellen. Utóbbin a Fenerbahce elnökét, Ali Koc-t a pályán támadta hátba és vitte a földre egy szurkoló, a sztárcsapat a szörnyű akciót futballterrorizmusnak minősítette. A legnagyobb igazolásuk, el-Neszrí eddig adós marad a jó teljesítménnyel, nyolc bajnokin csupán egy gólt tudott összehozni.

Mourinho nincs egyszerű helyzetben, a Galatasaray ugyan egy bajnokival többet játszott a riválisánál, de már nyolc ponttal vezet. Ezen felül a harmadik nagy isztambuli klub, a Besiktas a tavalyi blamája után jelentősen feljavult és a második helyen áll (20 pont), mögötte a Samsunspor tartja magát 19 ponttal a dobogó legalsó fokán. A Fenerbahce 17 ponttal a negyedik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek