KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.22. 18:20

"Sokkal nehezebb lesz" - Őszintén vallottak a Liu testvérek az új helyzetről

A magyar versenyzők mellett a kínaiaknak is megkezdődik a rövidpályás gyorskorcsolya-idény. Az olimpiai bajnok Liu testvérek számára csak most jön a neheze.

A hétvégén Kanadában, Montrealban megkezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók megreformált világkupa-sorozata, amely immár World Tour-sorozat néven fut, és a mieink a hat állomásából ötön indulnak. A magyarok ellenfelei között ott van a kínai válogatott is, melynek keretébe bekerültek a Liu testvérek, a magyar színekben olimpiai aranyakat nyerő Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. Közülük most előbbi, Shaoang lehet az ázsiai országban a csapat vezére - írja a Magyar Nemzet.

liu testvérek
A Liu testvérek (jobb oldalon) márciusban kínai színekben lettek világbajnokok Fotó: Illyés Tibor

A sorozat lebonyolítása idén változik. Minden számból csak egy-egy döntőt rendeznek a helyszíneken, a teljes hétvége programját pedig az adott viadal házigazdája dönti el. Így nem lesz kőbe vésett menetrend, a sportolóknak jobban kell alkalmozkodniuk a körülényekhez.

Ez így nehéz lesz a Liu testvérek számára

A kínai médiában nyilatkozó Liu Shaoang elmondta, egyelőre ők is csak szokják az új rendszert. 

Sokkal nehezebb dolgunk lesz. A World Tour-sorozat állomásait mindenki úgy fogja fel, mintha világbajnokságon versenyezne, s közben immár rövidebb pihenőkkel és gyorsabb versenytempóval kell számolnunk. Meg kell találnunk a megfelelő ritmust ezeken a versenyeken

- idézi a Magyar Nemzet az olimpiai bajnokot, aki kiemelte, jövőre Kínában lesz a világbajnokság, az számukra különösen fontos esemény. Ugyancsak jobban figyelnek majd a World Tour-sorozat milánói állomására, mely a helyszín miatt a 2026-os téli olimpia főpróbája lesz. 

Liu Shaolin Sándor korábban három, Shaoang két olimpián képviselte a magyar színeket. Előbbi egy, utóbbi két aranyat nyert a játékokon. 2022 őszén kérvényezték az országváltást, 2023-tól Kínában készülnek, s a helyi válogatottat erősítik. 

Liu Shaoang olimpiai bajnoki aranya 2022-ben

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek