KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.08.

Döbbenetes számok a Fradinál, Pascal Jansen erre nem lehet büszke

A vezetőség és a szurkolók sincsenek eddig megelégedve Pascal Jansen munkájától. A Fradi edzője nem igazán találja az alaptizenegyét, az eddigi 16 tétmérkőzésen már 27 játékosnak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban.

Nem sikerült jól a Ferencváros előző hete. Először az Európa-ligában kapott ki, a Tottenham 2-1-re győzött a Groupama Arénában. Vasárnap aztán a Paks kerekedett felül a Fradin, Bognár György csapata 3-1-re nyert a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában. Pascal Jansen a felkészülési találkozókkal együtt már 21 mérkőzésen van túl a klubbal, a kezdőcsapatát azonban továbbra sem találja.

Matheus Saldanha, Fradi
Matheus Saldanha eddig csupán egyszer kezdett a Fradiban / Fotó: Origo/Csudai Sándor

A holland szakember eddig 27 játékost szerepeltetett a kezdőben (tétmeccseket számolva), ami kiemelkedően magas szám. Egyedül Dibusz Dénes volt az, aki mind a 16 tétmérkőzésen az első perctől kezdve a pályán volt. Őt követi Ibrahima Cissé 15 találkozóval. 10 összecsapás fölé Cristian Ramírez (13), Kristoffer Zachariassen (12), Cebrail Makreckis (11), Raul Gustavo (11), Adama Traoré (11) és Philippe Rommens jutott (11).

A korábbi kulcsemberek közül Mohammed Abu Faninak 10 találkozó jutott, Varga Barnabás a sérülése óta nyolcszor kezdett. A magyarok közül Gruber Zsombor és Szalai Gábor eddig háromszor, Botka Endre viszont csak kétszer volt a kezdőcsapat tagja.

Jansen folyamatosan rotálja a Fradit

Ami még számottevőbb, hogy Jansen irányítása alatt eddig nem történt olyan, hogy a Fradi két egymást követő tétmeccsen ugyanazt a kezdőcsapatot küldje a pályára. Az összeszokottság láthatóan hiányzik a csapatból, korábban Kubatov Gábor, az FTC elnöke is őszintén bevallotta, az eredményekkel ugyan elégedett, a mutatott játékkal azonban nem.

A Fradi eddig nyolc bajnokijából hetet megnyert, a MOL Magyar Kupából továbbjutott, idén pedig az Európa-liga főtáblájára kvalifikálta magát. Ennek ellenére aggasztó, hogy Jansen június közepe óta nem tudta megtalálni az alapcsapatát.

A zöld-fehér mezes együttes a válogatott szünet után október 20-án, a Fehérvár ellen lép legközelebb pályára az NB I 10. fordulójában.

Ennyiszer kezdtek idén a Fradi játékosai

Dibusz Dánes 16, Ibrahima Cissé 15, Cristian Ramírez 13, Kristoffer Zachariassen 12, Cebrail Makreckis, Raul Gustavo, Adama Traoré, Philippe Rommens 11, Mohammed Abu Fani 10, Habib Maiga 9, Varga Barnabás 8, Mohamed Ali Ben Romdhane, Alekszandar Pesic 7, Tosin Kehinde, Kady Borges 5, Eldar Civic, Stefan Gartenmann 4, Gruber Zsombor, Szalai Gábor 3, Mats Knoester, Botka Endre 2, Marquinhos, Owusu, Fortune Bassey, Virgil Misidjan, Isaac Pappoe, Matheus Saldanha 1

Hirdetés: A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek