Magyar Péter pánikszerűen törölni kezdte a cigarettacsempésszel közös képeket

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.12. 14:30

Szenzációs átigazolás jöhet, elemeztük a magyar válogatott védő esélyeit

A Bayer Leverkusen és a Brighton érdeklődik a magyar válogatott hátvédje iránt. Balogh Botond idén kirobbanthatatlan a Parma kezdőcsapatából, az ekkora szintlépés azonban még kissé korainak ígérkezik.

Csütörtökön az olasz Tuttosport megírta, hogy a Parma hátvédjéért, Balogh Botondért a tavalyi német bajnok Bayer Leverkusen, és a Premier League egyik legerősebb középcsapata, a Brighton érdeklődik, sőt, mindketten ajánlatot is tettek neki, bár utóbbit már az újság nem részletezi. A 21 éves futballista idén alapember lett az olasz élvonal újoncánál, mind a hét találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet, emellett az Olasz Kupában is az első perctől kezdve a pályán volt.

Balogh Botond
Balogh Botond rendelkezik a mai modern középhátvédek tulajdonságaival Fotó: NurPhoto via AFP

Balogh eddig valóban kiemelkedő a Parma középhátvédei közül. Fabio Pecchia vezetőedző rajta kívül Alessandro Circatit, Yordan Osoriót és Enrico Del Pratót játszatta idén ezen a poszton (ők hárman rotálják egymást), Balogh esetében külön dicséret, hogy utóbbit úgy szorítja ki a kezdőből, hogy Del Prato az együttes csapatkapitánya.

A FotMob Baloghot idén a nyolcadik legjobb Parma játékosnak tartja, átlagban 6,71-re értékelik a teljesítményét. Ezzel az összes posztriválisát megelőzi. Balogh a proaktív középhátvédek közé tartozik, ami a modern fociban egyre népszerűbb szerepkör. A Cube nevű adatelemző oldal szerint a magyar futballista a megelőző szerelésekben kiemelkedő, valamint helyzetkialakításban és fegyelmezettségben is rendkívül erős.

Készen áll Balogh Botond a szintlépésre?

Az érdeklődő csapatok közül Balogh kapcsán a Leverkusen hátvédjeinek a játéka passzol az ő stílusához. Edmond Tapsoba, Piero Hincapié és Jonathan Tah is labdabiztosabb bekkek közé tartoznak, akik előszeretettel kapcsolódnak be a támadásépítésbe. A klub emellett a nyáron 15 millió euróért (6 milliárd forint) leigazolta Jeanue Belociant, a 19 éves futballista sokat még nem játszott idén, de egyértelműen hosszú távon számol vele a Leverkusen. A három belső védős rendszerbe Balogh beleillene, ám ahhoz, hogy tartós játéklehetőséghez jusson, ahhoz a fent említett négy hátvéd közül valakinek távoznia kéne. Tah szerződése 2025 nyarán lejár, egyelőre nincs hosszabbításról, ez nyithatja meg az utat a magyar játékos előtt.

A Brightonban szintén négy riválisa lenne (Jan Paul van Hecke, Igor, Adam Webster, Lewis Dunk), ám mivel az angol együttes két belső védővel játszik, itt nehezebb utat találni a kezdőbe. Balogh számára fontos lehet, hogy a tavaly a Serie A-ból (Fiorentina) a Brightonhoz igazolt Igor nem tudta megtalálni a számításait az angol élvonalban, a mostani idényre a kispadra szorult.

Balogh Botondnak nem szabad elhamarkodott döntést hoznia, hiszen a tavalyi szezonban nem számított alapembernek a Parmában az olasz másodosztályban. A 21 éves játékos először játszik tartósan a klubcsapatában, és először szerepel folyamatosan egy topbajnokságban. Ha ez a tendencia kitart a szezon végéig, akkor érdemes lehet jövő nyáron elgondolkozni a továbblépésen, télen azonban még túl korai lenne váltania a magyar válogatott-tehetségnek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek