Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.26.

Óriási elszólás, megvan, ki nyeri az Aranylabdát

Alig több mint egy hónap múlva tartják a Aranylabda díjátadóját. Hivatalosan ugyan még 30-an vannak versenyben a rangos elismerésért, a spanyolok szerint már eldőlt, hogy Vinícius Júnior lesz a végső befutó.

Tavaly Lionel Messi kapta az Aranylabdát, akit ezzel már nyolcadszorra választottak meg a világ legjobbjának. Idén azonban nem került be a legjobb 30 közé csakúgy, mint Cristiano Ronaldo. 2003 óta először hiányzott mindkét klasszis a listáról. A mostani két legnagyobb esélyes Jude Bellingham és Vinícius Júnior, mellettük Rodrit és Erling Haalandot emlegetik. Spanyol sajtóhír szerint azonban már rég eldőlt, ki lesz a befutó.

Vinícius Júnior
Vinícius Júnior lesz a Marca szerint az idei Aranylabda-győztes Fotó: NurPhoto via AFP

A Marca tudni véli, hogy a nyertes máris megvan Vinícius Júnior személyében, akit állítólag a France Football magazin már értesített is a diadaláról, a Nike pedig különleges arany lábbelit készített a brazil csatár tiszteletére - írja az MTI.

Vinícius Júnior remek szezonja

A brazil szélső teljesítményére tavaly aligha lehetett panasz. Minden sorozatot figyelembe véve 39 tétmérkőzésen 24 gólt és 11 gólpasszt ért el a Real Madrid színeiben. Ebből kiemelkedik a Spanyol Szuperkupában lőtt triplája a Barcelona ellen a döntőben, a Bajnokok Ligájában pedig négy gólt szerzett az egyenes kieséses szakaszban, az elődöntőben és a fináléban is betalált.

Viníciusnak egyedül a nyári Copa América nem sikerült jól, ahol nem igazán volt formában, a negyeddöntőre kisárgázta magát, Brazília pedig ki is esett Uruguay ellen. Bellinghamnek ez lehet az előnye vele szemben, ő ugyanis az angol válogatottal bejutott az Európa-bajnokság fináléjába, Szlovákia ellen pedig még a legjobb 16 között szerzett nagyon fontos gólt.

A világ labdarúgásának legnagyobb presztízsű egyéni díját október 28-án adják át Párizsban, a hagyományos Aranylabda-gálán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek