KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.23. 07:00
Módosítva: 2024.09.23. 07:07

A meccset megnyerte, a magyar párharcot elbukta Szoboszlai – így játszottak Rossi kulcsemberei

A Liverpool magabiztos játékkal 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Bournemouthot az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában. Szoboszlai Dominik ezzel nagyszerű hetet zárt, Kerkez Milos pedig a második félidőben remekül játszott.

A Liverpool kedden a Bajnokok Ligája csoportkörében 3-1-re legyőzte az AC Milant, szombaton pedig az angol labdarúgó-bajnokságban is begyűjtötte a három pontot. Az ellenfél a Bournemouth volt, amely már az első félidőben hármat kapott Szoboszlai Dominikéktól, a második félidőben pedig ugyan kapufáig jutott, de végül nem jött össze a szépítés. Szoboszlai ezzel csapatszinten Kerkez Milos fölé kerekedett, ám egyéni teljesítményben a magyar válogatott balhátvéd győzött.

Kerkez Milos, Szoboszlai
Szoboszlai ezúttal nem remekelt, Kerkez Milos viszont kitűnt a csapatából Fotó: AFP

Szoboszlai az AC Milan ellen ugyan gólt szerzett és volt három kaput eltalált kísérlete is, szombaton azonban csak egyszer próbálkozott, az a lövése pedig végül nem volt pontos. 0,04-es várható gól és a 0,02-es várható asszisztmutatjója nem túl hízelgő irányítóként, öt párharcából csupán kettőt nyert meg, ellenben 44 passzából 39 sikeres volt, derül ki a Sofascore adataiból. Arne Slot végül a 61. percben, először az idei szezon során lecserélte, az oldal végül 6,9-es értékelést adott neki.

Kerkez ezúttal jobb volt, mint Szoboszlai

Kerkez ugyan az első félidőben nem brillírozott, a második játékrészben viszont látványosan feljavult a játéka. A 20 éves futballista végig a pályán volt, és többször meg tudta akadályozni Mohamed Szalaht abban, hogy ziccerbe kerüljön. Volt gólvonalon történő mentése, blokkja, közbelépése, három szerelése, 12 párharcból pedig nyolcat megnyert. Az egész találkozón csupán kétszer szabálytalankodott, őt ellenben négyszer állították meg a liverpooliak nem szabályos eszközökkel.

A Sofascore végül 7,4-es osztályzattal jutalmazta, amivel csak a kapus, Kepa Arrizabalaga kapott nála jobb értékelést a Bournemouthból.

A Liverpool szeptember 25-én, szerdán megkezdi a szereplését a Ligakupában, az ellenfele a West Ham United lesz. A bajnokságban szeptember 28-án, szombaton lép pályára, az ellenfele a Wolverhampton lesz. A Bournemouth szeptember 30-án, hétfőn a Southamtpont fogadja a Premier League-ben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek