KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.21. 21:40

Nem őt akarta Ronaldo, hamar meglepte az új edző

Luís Castro vezetőedzőt menesztette az al-Nasszr és meg is találta az utódját Stefano Pioli személyében. Cristiano Ronaldo korábban azt szerette volna, hogy Zinédine Zidane legyen az új menedzser, Pioli a debütáló összecsapása után megnyugtathatta a portugál világklasszist.

Cristiano Ronaldo lassan két éve, hogy a szaúdi al-Nasszrt erősíti. A gólokat ugyan szépen termeli a portugál világklasszis, ám ez idő alatt mindössze egy trófeát, az Arab Bajnokcsapatok Kupáját tudta megnyerni még tavaly augusztusban. A csapat nem kezdte jól az idei bajnokságot, ami a vezetőedző, Luís Castro állásába került. A portugál szakember 14 hónapot töltött a szaúdi topklubnál, 54 tétmérkőzésen 36 győzelem, 9 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege. Ronaldo hiába kampányolt a vezetőségnél Zinédine Zidane szerződtetéséért, a befutó végül Stefano Pioli lett.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo nem Stefano Piolit akarta az al-Nasszr következő vezetőedzőjének Fotó: AFP

Az olasz szakember 2019 októberében vette át az AC Milant, a klubbal pedig 2022-ben bajnoki címet szerzett, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjéig vezette a milánói együttest. Tavaly ugyan viszonylag könnyen szerzett egy ezüstérmet a bajnokságban, de a BL-ben és az Olasz Kupában is hamar kiesett, a klub pedig az idény után menesztette.

Cristiano Ronaldo villant a rangadón

Az 58 éves mester rögtön rangadón bizonyíthatott a szaúdi topcsapatnál, péntek este az al-Nasszr az al-Ettifaq otthonába látogatott. Utóbbi az első három bajnokiját egyaránt megnyerte. Hiába azonban a jó forma és a hazai pálya előnye, az al-Nasszr nagyon magabiztos játékkal 3-0-s győzelmet aratott. Ronaldo büntetőből talált be, Anderson Talisca szintén góllal jelentkezett, Sadio Mané pedig két gólpasszt adott. Ezzel vélhetően Ronaldo is megnyugodott, Pioli személyében ugyanis tapasztalt edző érkezett, aki az AC Milannak hosszú idő után hozott komoly sikereket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek