OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.28.

Cristiano Ronaldo eljön Szaúd-Arábiából: vele rajtol a Bajnokok Ligája

Monacóba utazik a szaúdi ligában légióskodó világsztár. Cristiano Ronaldo és Gianluigi Buffon sorsolja ki a megújuló Bajnokok Ligája csapatait.

Megadja a módját az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a megújuló Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolásának. A 32 helyett immár 36 csapattal rajtoló főtábla csütörtöki (18.00) sorsolásán a világ egykori legjobbjai húzzák majd ki a golyókat: az egyaránt ötszörös aranylabdás és BL-győztes (továbbá a kupasorozatban szerzett 140 találatával gólrekorder) Cristiano Ronaldo, és az öt évben a világ legjobb kapusának választott, világbajnok Gianluigi Buffon.

Cristiano Ronaldo ötször nyerte meg a BL-t és számtalan rekordot tart a legrangosabb kupasorozatban
Cristiano Ronaldo ötször nyerte meg a BL-t és számtalan rekordot tart a legrangosabb kupasorozatban          Fotó: AFP

Ronaldo a megtisztelő felkérésnek eleget téve, Rijádból utazik Monacóba, hogy legalább a Bajnokok Ligája-sorsolás rejéig visszatérjen kedvenc sorozatába. Míg a tavaly visszavonult, 46 éves Buffon már az olasz válogatott csapatvezetőjeként ténykedik, a portugál csatár 39 esztendős létére még a szaúdi Al-Nasszr gólzsákja. Érdekesség, hogy bár csapattársak is voltak a Juventusnál, a kapus három vesztes BL-döntőjéből egyszer éppen CR7 keserítette: 2017-ben, Cardiffban duplával vezette 4-1-es győzelemre a Real Madridot a torinóiak ellen.

Másnap, pénteken az Európa-liga sorsolását Ariz Aduritz és Glenn Strömberg, a Konferencia-ligáét pedig Michal Zewlakow és Christian Karembeu végzi majd.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek