KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.19. 11:30

Orbán Willi visszatér Madridba, hogy újra mindenkit elvarázsoljon

A Real otthonában már parádézott idén, most jön az Atletico? Orbán Willi visszatér a lipcsei csapatba a Bajnokok Ligájában.

Piszok nehéz meccsel rajtol (csütörtök, 21.00) az új rendszerű Bajnokok Ligájában a két magyar válogatott klasszisra építő RB Leipzig. A német labdarúgócsapat kapujában Gulácsi Péter, a védelme közepén pedig – újra – Orbán Willi állja majd a spanyol Atlético Madrid rohamait. A csapatkapitány 7 év után az első piros lapos kiállítása miatt kapott eltiltásából tér vissza, a legjobbkor.

Gulácsi Péter és Orbán Willi: újra összeáll Madridban a szinte elválaszthatatlan páros
Gulácsi Péter és Orbán Willi: újra összeáll Madridban a szinte elválaszthatatlan páros         Fotó: AFP

Gulácsival már a 265. (klub- és válogatottbeli) tétmeccsén játszhat együtt Orbán. Nem csoda, hogy a rutinos kapus is kiemelte, milyen fontos játékostársa jelenléte.

Ő a kapitányunk, egy rendkívül fontos játékosunk. A tapasztalata és a nyugalma nagyon jót tesz nekünk

– mondta Gulácsi Péter az 50-szeres magyar válogatott bekkről.

Orbán a Real után az Atléticót is elhomályosítaná

Orbán Willi ráadásul jó emlékekkel térhet vissza Madridba. Még akkor is, ha az előző kiírás nyolcaddöntőjében a későbbi győztes Real Madrid – mindkét meccsen vitatható játékvezetői ítéletekkel megsegítve – nagy nehezen túl is jutott (1-0, 1-1) a lipcsei csapaton. A spanyol fővárosban játszott visszavágón elhomályosította a játékával a Real csillagait, hátul parádésan védekezett, elöl pedig ő szerezte csapata egyenlítő gólját a Bernabéu-stadionban. Őt választották a mérkőzés legjobbjának.

Gulácsiék egyébként 2020 augusztusában, a koronavírus-járvány miatt Lisszabonban, zárt kapuk mögött megrendezett Bajnokok Ligája-negyeddöntőben 2-1-re legyőzték az Atléticót.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek