SPORT

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.31.

Világraszóló siker, Gulácsiék csodát tettek

Őrült leverkuseni sorozatnak vetett véget az RB Leipzig. Szenzáció a Bundesligában: Gulácsi Péter és csapata még Orbán Willi hiányával is elbírt.

Bravúros teljesítménnyel szakította meg a német bajnok Bayer Leverkusen őrült rekordját Gulácsi Péter és csapata. Az RB Leipzig vendéglátója tavaly május 27. óta veretlen volt a Bundesligában (akkor a Bochum verte 3-0-ra). Most, a 2024/25-ös szezon 2. fordulójában a lipcsei csapat kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re nyert a leverkuseni "csodacsapat" otthonában.

Gulácsi Péter (a gyepen) a leverkuseni Martin Terrier előtt zárta a szöget
Gulácsi Péter (a gyepen) a leverkuseni Martin Terrier előtt zárta a szöget          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsiék szenzációs sikerének értékét növeli, hogy a vendégektől eltiltása miatt hiányzott a védelem oszlopa, a kapushoz hasonlóan szintén magyar válogatott csapatkapitány Orbán Willi.

A Xabi Alonso dirigálta Gyógyszergyáriak ezt megelőzően 35 mérkőzést számláló veretlenségi sorozatot építettek a német topligában! Ennek vetett most véget a vert helyzetből talpra álló lipcsei gárda. A gólokat előbb hazai részről Frimpong és Grimaldo szerezték, majd Gulácsiék a duplázó Openda és Kampl góljaival fordítottak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek