KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.13.

Óriási harc a válogatottban, Marco Rossi most aztán törheti a fejét

Marco Rossi tartotta a szavát és az Európa-bajnoki kiesést követően elkezdte átszervezni a magyar labdarúgó-válogatottat. Azzal azonban aligha számolt előzetesen, hogy Nagy Zsolt komolyan veszélyeztetni fogja Kerkez Milos helyét a kezdőcsapatban.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligája kezdete előtt elárulta, hogy komoly változtatásokat tervez a keret összetételében, és csak azokat hívja be a csapatba, akik a klubjuknál rendszeres játéklehetőséget kapnak. Szavát tartotta is, az együttesbe öt újonc került be, több kulcsjátékos pedig nem kapott meghívót. Rossinak azonban a posztrivalizálásokat is meg kell oldania.

Nagy Zsolt
Nagy Zsolt a magyar válogatottban is remek formát mutatott / Fotó: Mirkó István

A kapuban Dibusz Dénes és Gulácsi Péter, a jobbszélen Bolla Bendegúz és Loic Nego versenyez a kezdőcsapatba kerülésért. Arra azonban előzetesen kevesen gondoltak, hogy a Premier League-ben játszó, sztárcsapatok által körbeudvarolt Kerkez Milosnak is riválisa akad.

Az idei szezonban bombaformát mutató Nagy Zsolt is bejelentkezett az első számú balhátvéd titulusáért. A 31 éves futballista Németország ellen 25 percet játszott, Bosznia-Hercegovina ellen pedig kezdett és 82 percet töltött a pályán. Utóbbin a stabil védőmunkája mellett előre is nagyon veszélyesen játszott, és több jól eltalált lövéssel okozott komoly gondot a bosnyákoknak.

Klubcsapatában, a Puskás Akadémiában kilenc tétmérkőzésen idén öt gólt és négy gólpasszt jegyzett. Hornyák Zsolt vezetőedző gyakran egy sorral feljebb, balszélsőként játszatja, ami szintén nagyon fekszik neki, a 31 éves Nagy jelenleg élete formájában futballozik.

„Emlékszem még azokra az időkre, amikor támadtak Nagy Zsolt beválogatása miatt, de a szélső idővel bizonyította, hogy számíthatok rá. Ezúttal is megmutatta, milyen remek formában van. Az ő posztján ott van Kerkez Milos is, de neki még bizonyos dolgokban javulnia kell. Ezt meg is beszéltük egymással” – mondta a bosnyákok elleni meccset követően Marco Rossi, amit a Mandiner szemlézett.

Az újonc is Nagy Zsoltot másolná

Nagy példája megmutatta, hogy az NB I-ben játszva is lehet kiemelkedő teljesítményeket nyújtani a nemzetközi mezőnyben. A Németország ellen debütáló, majd a bosnyákok ellen kezdő Nikitscher Tamás is egyre meghatározóbb szerepet kaphat Rossinál. Schäfer András helye biztosnak tűnik a középpálya közepén, Nagy Ádám azonban adós marad a konstans jó teljesítménnyel. Nikitscher fizikai ereje kiemelkedő, ez nagy előnye Naggyal szemben. Rajtuk kívül még Callum Stylesnak van esélye beverekednie magát a kezdőcsapatba, ugyanis a nyáron lezárult az átigazolási kálváriája, és négy évre az angol másodosztály egyik élcsapatához, a West Bromhoz került. Amennyiben Angliában játszik (a klub pedig komolyan tervez vele, többek között négy évre szerződtette), Rossi azonnal visszahívja a válogatotthoz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek