KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.29.

Ennyi volt, pár napon belül két sorscsapás érte Schumachert

Ahogy arra számítani lehetett, a Williams kirúgta a gyengén teljesítő Logan Sargeantet. Utódja azonban nem Mick Schumacher, hanem Franco Colapinto lett, ezzel a német versenyző egy héten belül lemaradt a két legnagyobb lehetőségéről.

Logan Sargeant a legutóbbi, Forma–1-es Holland Nagydíj szabadedzésén rommá törte autóját, ami nem először fordul velő elő az elmúlt másfél évben. Csapata, a Williams megunta a törő-zúzó amerikait, és három hónappal a szerződése lejárta előtt kirúgta a pilótáját. Az istálló már meg is találta az utódját, ennek azonban Mick Schumacher aligha örül.

Mick Schumacher
Mick Schumacher a Williamsnél sem kapott ülést Fotó: NurPhoto via AFP

Az eddigi hírek szerint Schumacher számított a legnagyobb esélyesnek az ülésre, miután két év F1-ben töltött tapasztalattal rendelkezett, illetve a marketingértéke is magas. A Red Bull támogatását élvező Liam Lawson szintén kopogtatott az ajtón, végül azonban sem ő, sem Schumacher nem örülhetett, a befutó Franco Colapinto lett.

Mick Schumacher tervei romokba dőltek

A 21 éves argentin 2023 januárja óta a Williams akadémiájának a tagja, idén az Forma–2-ben az összetettbeli lista hatodik helyét foglalja el. Schumacher viszont egy hét alatt két remek lehetőségtől esett el. Egészen a múlt hétig versenyben volt az Alpine üléséért 2025-re, ám ezt végül Jack Doohan kapta meg.

Schumacher két év óta ül a „partvonalon” az F1-ben, jövőre pedig gyakorlatilag az összes ajtó bezárult előtte. A királykategóriában a legjobb eredménye egy hatodik hely volt 2022-ben, Ausztriában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek