TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.26.

Árulás, áll a bál Michael Schumacher családja és a régi jó barát között

Ralf Schumacher szerint unokaöccsével, Mickkel méltatlanul bánt az Alpine és Flavio Briatore. Michael Schumacher fia az Instagramról tudta meg a rossz hírt.

Heketig, hónapokig tartó reménykedés után csalódott keserűen Mick Schumacher, amikor az Alpine istálló hivatalosan bejelentette, hogy helyette az ausztrál Jack Doohant választotta versenyzőjéül a Forma-1 2025-ös szezonjára. Nem is feltétlenül az fáj leginkább Michael Schumacher fiának és családtagjainak, hogy a 25 éves német pilóta hoppon maradt, hanem annak a mikéntje. Mick úgy érezheti, hogy hátba szúrták, nagybátyja, Ralf Schumacher nem is rejtette véka alá a rossz véleményét.

Michael Schumacher öccse és fia: Ralf Schumacher (középen) szerint Mick más bánásmódot érdemelt volna a régi baráttól
Michael Schumacher öccse és fia: Ralf Schumacher (középen) szerint Mick más bánásmódot érdemelt volna a régi baráttól        Fotó: NurPhoto via AFP

Mick Schumacher és szerettei ugyanis fájlalják, hogy csak a francia csapat Instagram-bejegyzéséből tudták meg a rossz hírt. Pedig az Alpine tanácsadója Schumi egykori felfedezője, főnöke és barátja, Flavio Briatore (ő vezette a Benettont, amikor a legendává vált Schumacher az első két világbajnoki címét nyerte 1994-ben és 1995-ben), akinél nemrég még Mick édesanyja, Corinna Schumacher is lobbizott a fia érdekében. 

Az olasz playboy mégsem méltatta őket arra, hogy személyesen közölje velük a döntést.

Michael Schumacher fia az Instagramról tudta meg a hírt

– Tiszteletben kell tartanunk a döntést, de 

csalódást kelt, hogy azt Micknek a közösségi médiából kellett megtudnia. Ez nem volt stílusos Flavio részéről. 

Ez általánosságban sem lenne helyes, de különösen nem a múlt miatt. Flavio nagy sikereket ünnepelt Michaellel, és szorosan kötődött a Schumacher családhoz. Ez igazán lehetővé tehetett volna egy hívást. Nyilvánvalóan elvesztette egy részét annak, aki korábban volt. Nagy kár, mert elég régóta ismerjük egymást, több mint 30 éve 

dohogott Ralf Schumacher.

Mick Schumacher nem kommentálta ilyen közvetlenül Briatore és az Alpine stílusát, de azt újságírói kérdésre válaszolva többször is megerősítette, hogy az istálló Instagram-bejegyzéséből tudta meg: a Doohannel közös tesztjük után nem őt választották. 

Magát a döntést sportszerűen fogadta, szerinte "valahol érthető", hogy a franciák a saját junior programjukból választottak (más kérés, hogy a hosszútávú WEC-sorozatban ő maga is az Alpine versenyzője). A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ellenben kritizálta a jelenlegi F1-es tartalék és tesztpilótájával szembeni eljárást, mondván: minden csapatnak megvannak a maga kommunikációs módszerei, de ők biztosan másképp csinálták volna.

Megoldódhat Mick Schumacher helyzete

Mick Schumacher számára már csak két esély maradt visszatérni a Forma-1-be: a 2026-tól Audi-gyári csapattá váló Saubernél, vagy akár már a következő futamtól a Williamsnél. Sajtóhírek szerint ugyanis az amerikai Logan Sargeant a hétvégi Holland Nagydíjon vezette utoljára az autót, és Schumi fia ugorhat be a helyére – igaz, csak átmenetileg, hiszen az már korábban eldőlt, hogy jövőre Carlos Sainz Jr. lesz Alexander Albon csapattársa.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek