Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.23.

Hiába a reménykedés, itt a vége: rossz hírt kapott a Schumacher család

Óriási versenyfutás zajlott a Forma–1 Alpine üléséért. Mick Schumachernek ez volt az utolsó reális esélye arra, hogy visszakerüljön a mezőnybe, végül azonban nem ő, hanem Jack Doohan lett a befutó.

Mick Schumacher két évvel ezelőtt került ki a Forma–1 mezőnyéből, miután a Haas Nico Hülkenberget szerződtette a helyére. A 25 éves pilóta azóta szeretne visszakerülni a legjobbak közé,  idén az Alpine WEC-csapatát erősíti. Az már korábban eldőlt, hogy az Alpine megválik Esteban Ocontól a szezon végén, a megüresedő pozícióra pedig Schumacher volt az egyik legnagyobb esélyes. Most azonban hivatalossá vált, hogy a versenyfutást elvesztette.

Mick Schumacher
Mick Schumacher számára bezárult a legnagyobb ajtó Fotó: NurPhoto via AFP

Az Alpine bejelentette, hogy jövőre újoncot avat és az eddigi tartalékpilótájuk, Jack Doohan végre megkapja a lehetőséget a bizonyításra. A 21 éves ausztrál csapattársa Pierre Gasly lesz. Az Alpine sokáig nem tudott dönteni Doohan és Schumacher között, ezért egy privát teszten eresztették egymásnak őket. A gyakorlás utáni adatokból kiderült, az ausztrálnak sikerült lenyomnia a rutinosabb riválisát.

Mick Schumacher F1-es álmai köddé válnak

Schumacher ezzel alighanem végleg elköszönhet az F1-es álmától. A két éve partvonalon ülő versenyzőnek az idei év az utolsó, amíg vissza tudja küzdeni magát a mezőnybe, ezzel viszont gyakorlatilag minden kapu bezárult előtte. Egyedül az Audi gondolkodhat el a szerződtetésén, a csapat azonban nemrég kijelentette, hogy nem szeretne egyszerre két pilótát, Schumacher számára ez pedig megint rosszul jön, Hülkenberg ugyanis biztosan az új istállónál versenyez majd 2025-ben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek