KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.07.

Elképesztő videós dráma, a magyar pólósok heroikus küzdelemben jutottak tovább

A magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszországgal találkozott a negyeddöntőben az olimpián. A videózásokkal tarkított összecsapást végül Magyarország nyerte büntetőkkel.

A magyar férfi vízilabda-válogatott három győzelemmel és két vereséggel a B csoport harmadik helyén zárt az olimpián, így bejutott a negyeddöntőbe. Szerda este az ellenfele Olaszország volt, amely Görögország ellen bukta el az A csoport első helyét. A találkozó ötméteresekbe torkollott, amiben végül Magyarország volt a jobb (12-10), ezzel ott van az elődöntőben.

Magyarország-Olaszország
Elképesztő győzelem, a magyar válogatott ötméteresek után jutott be az elődöntőbe Fotó: Csudai Sándor

Az első negyedben Manhercz Krisztián remekelt, háromszor is megzörgette az olasz kaput, a rivális pedig kétszer tudott válaszolni (3-2). A második nyolc percben aztán bőven kijutott a drámából. Az olaszok egyenlítettek, ám hosszas videózás után a bírók visszavonták a találatot és az olaszok kaptak négy perces kiállítást. A magyarok ezen felül heteshez jutott, amit Manhercz értékesített, így bíztató előnyre tettek szert Varga Zsolték (4-2).

A következő negyedben viszont vérszemet kaptak az olaszok és alaposan megszórták Vogel Somát, 6-4-re fordítottak, de Zalánki Gergő duplájával sikerült kapaszkodni (6-7). Az utolsó nyolc perc gyors gólváltással kezdődött, az olasz találatra Fekete Gergő válaszolt. Nem sokkal később Zalánki újabb villanásával meglett az egyenlítés. Három perccel a vége előtt Manhercz az ötödik gólját szerezte, ezzel hosszú idő után újra a magyar csapat vezetett. Másfél perccel a vége előtt újfent döntetlenre módosult a találkozó állása. Jansik Szilárd a végén kihagyta a ziccert, a rendes játékidő nem hozott döntést, jöhettek a büntetők.

Az ötmétereseket végül Vogel Soma elképesztő bravúrjaival Magyarország nyerte meg, ezzel bejutott az elődöntőbe! A magyar válogatott az elődöntőben Horvátországgal találkozik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek