KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.03.

"Nem tudom, mi történt" - drámai fordítás, nehéz helyzetben a magyar férfi pólósok az olimpián

A magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália ellen játszotta az utolsó előtti csoportmérkőzését az olimpián. A találkozó 8-9-es eredménnyel zárult, emiatt a válogatott nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A magyar férfi vízilabda-válogatott fontos mérkőzést játszott Ausztráliával az olimpián. A fordulatokban gazdag találkozó végül 8-9 végeredménnyel zárult, ezzel Varga Zsolték nincsenek könnyű helyzetben a továbbjutást illetően.

20240730-CSS_3554
A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott Ausztráliától Fotó: Csudai Sándor

Az első, ismerkedősebb percek után Manhercz Krisztián góljával vezetett a magyar csapat, Fekete Gergő szintén betalált, de az ausztrálok kétszer is egyenlített. A következő negyedben minimális előnnyel vonulhattunk a szünetbe, 5-4. Ezt sikerült megtartani a harmadik nyolc percben, a végjátékra 7-6-os eredménnyel fordulhattak az együttesek. A hajrát viszont az ausztrálok bírták jobban idegekkel, fordítottak, 8-9-nél pedig nem érkezett újabb magyar találat.

A magyar pólósok érthetően csalódottan értékeltek a lefújást követően. "A második félidőben nem voltunk elég türelmesek az emberelőnyeknél. Alapvetően tudtuk, hogy fizikálisan nagyon igénybevevős mérkőzés lesz. Fáradtan hoztunk döntéseket, amik nem ültek. Lőhettünk volna sokkal több gólt, de hátul rontottuk el ezt a meccset. Sok gólt kaptuk és sajnáltuk magunkat kiállítatni"- nyilatkozta Varga Dénes.

Nagyon nehéz mit mondani, nem tudom mi történt. Ilyet egyszer már átéltünk, hogy a kommunikáció hiánya miatt ott állunk ketten egy ember mellett, és mégis meg tudja kapni és be tudja lőni. A harmadik negyedben nagyon jól látszottunk, az utolsóban nem tudom mi történt.

 - értékelt Fekete Gergő.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az első összecsapásán 13-12-es győzelemmel indított Franciaország ellen. Utána következett egy 10-7-es vereség Spanyolország ellen, Japánnal szemben viszont magabiztos, 17-10-es siker született. Varga Zsolték a csoportküzdelmet Szerbia ellen fejezik be augusztus 8-án, hétfőn (12:00). Amennyiben Szerbia ma este (19:30) legyőzi Franciaországot, abban az esetben továbbjutó.

A férfi vízilabda B-csoportjának állása

1. Spanyolország 12 pont (57-31 gólkülönbség)

2. Ausztrália 9 pont (31-28)

3. Magyarország 6 pont (45-41)

4. Franciaország 3 pont (34-35)

5. Szerbia 3 pont (30-38)

6. Japán 0 pont (46-70)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek