Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.07.30.
Módosítva: 2024.07.30.

Csak futottunk az eredmény után, kudarccal folytatták a magyar pólósok

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolországgal találkozott az olimpián. A rivális ezúttal Varga Zsolték fölé nőtt, nagy ok azonban nincs az aggodalomra.

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte a párizsi olimpiát, a házigazda Franciaországot győzte le 13-12-re. Varga Zsolt együttesére ezúttal Spanyolország várt, amely roppant magabiztos, 9-5-ös sikerrel indított Ausztrália ellen. A magyar csapat ezúttal nem tudta tartani a tempót a riválisával, Spanyolország végül 7-10-re győzött.

Nagyot küzdött a magyar válogatott, de ezúttal nem sikerült a győzelem Spanyolország ellen  Fotó: Csudai Sándor

Az első negyedben öt percet kellett várni az első találatra, amit a spanyolok szereztek, akik aztán megduplázták az előnyüket. Az utolsó másodpercekben Angyal Dániel révén megszületett az első magyar gól (1-2). A második nyolc perc már eseménydúsabban alakult, Vigvári Vince és Zalánki Gergő is betalált, azonban a spanyolok szintén kétszer villantak, így maradt az egy gólos különbség (3-4).

A probléma a harmadik negyedben adódott, Angyal második gólja után ugyan volt 4-5 is, ám ezt követően hárommal elhúzott a rivális (4-7). Varga Zsolt szövetségi kapitány ekkor időt kért, ami remek döntésnek bizonyult, Vámos Mártonnak és Fekete Gergőnek köszönhetően sikerült 6-7-re felzárkózni. A vége felé villantak a spanyolok, ezzel 6-8-as eredményről fordulhattak a csapatok az utolsó negyedre.

Meglepő fordulat a hajrában sem történt, Manhercz Krisztiánnak ugyan szintén lett gólja, ám ez már csupán a végeredményen változtatott, Spanyolország 10-7-es győzelmet aratott, ezzel továbbra is vezeti a B csoportot.

A magyar válogatott számára augusztus 1-jén, csütörtökön folytatódik az olimpia, az első két mérkőzésén pont nélkül maradó Japán következik.

A férfi vízilabda B csoportjának állása két fordulót követően

1. Spanyolország 6 pont (19-12 gólkülönbség)
2. Ausztrália 3 pont (13-12)
3. Magyarország 3 pont (20-22)
4. Franciaország 3 pont (26-26)
5. Szerbia 3 pont (19-23)
6. Japán 0 pont (28-30)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek