Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.28.

Rajtolnak a férfi pólósok, erre számít a magyar legenda a válogatottól

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergő szerint közel egyenlő erők küzdenek a párizsi olimpia férfi vízilabda-tornáján. Úgy véli, kilenc csapat is éremesélyes.

A magyar férfi válogatott vasárnap 19.30-tól Franciaország ellen kezd az olimpiai vízilabda-tornán. A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergő, a mai napig sokak kedvence négy ötkarikás eseményen is ott volt. Ha valaki, ő tudja, mi dönthet az olimpián. Gergő sok pozitívumot látott a horvátok elleni felkészülési meccsen Varga Zsolt szövetségi kapitány együttesétől. A találkozó 12-12-re zárult, a büntetőket a hazaiak lőtték jobban. A horvátok az olimpia másik, A-csoportjában szerepelnek, de lőgyakorlatnak kiváló volt ez a 28 perc, szögezi le Gergő, aki szerint az ötkarikás tornára érkező tizenkét együttes közül akár 8-9 is dobogón végezhet.

Fotó: Dömötör Csaba

Közöttük a pillanatnyi forma dönthet, hiszen a görög, horvát, amerikai, román, olasz, montenegrói válogatott alkotta csoport legalább annyira ütőképes, mint a mi B-hatosunk, amelyikbe rajtunk kívül Spanyolország, Ausztrália, Japán, Szerbia és Franciaország kapott besorolást. Nekünk Ausztráliát, Japánt és Franciaországot illene legyőzni a csoportban

 - vélte Kiss Gergő, aki szerint az ausztrálok fizikai erőpólója ellen a mi fineszünk dönthet. A japánok afféle szoros emberfogásos taktikával élnek, el is neveztük őket Japán-szorosnak, ezért a meccsek hajrájára el is fáradnak. A rendező franciák rengeteget fejlődtek, három világklasszissal rendelkeznek, a legutóbbi vb-n le is győztek bennünket, tehát nem vehetjük félvállról őket.

"Az igazán komoly feladványt Spanyolország jelenti, amely kiemelkedő csapat, de Vámos Marciék felnőnek majd ehhez a feladathoz. Szerbia a legutóbbi két olimpiai diadala óta jelentős generáció-váltáson ment keresztül, meglátjuk, mire lehet képes" - értékelt Gergő, aki úgy összegez, a csoportunkban elfoglalt első vagy második helyezésünkből fakadóan a negyeddöntőben egy relatíve gyengébb riválist kapunk, és csak akkor kezdődik el a valódi olimpia.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek