Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.16.

„Van hova fejlődni” - kitálalt a pólósokról az olimpiai bajnok legenda

Két héttel az olimpiai előtt hazai medencében mutatott felemás formát a magyar férfi vízilabda-válogatott. Szécsi Zoltán szerint a negyeddöntőre kell összeállni.

Hazai pályán mutatkozott be az olimpiára készülő végleges férfi vízilabda-keret. A csapat kikapott az olaszoktól, de nem kell aggódni a párizsi szereplés miatt. Így véli Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kapus is.

"Ha abból indulok ki, hogy a múlt héten rendezett Domino Trans nemzetközi tornán döntetlen után büntetőkkel vertük meg a franciákat, majd az olaszok nyertek ellenünk, végezetül Japánt kisebb zökkenőkkel győztük le, még van hová fejlődni" – emlékeztet a három olimpiát nyert Szécsi, aki kiemeli, ez volt az első, a végleges kerethirdetést követő torna, amiből két dolog következik. 

"Egyrészt azok a játékosaink, akik utaznak Párizsba, felszabadultak, de még nem hozták a csúcsformát. Amúgy az még korai is lenne, számomra ugyanis logikus, hogy a játékokon mutatják meg a foguk fehérjét."

 A másik pedig az, hogy a margitszigeti tornán a tavalyi junior vb-győztes válogatottunk tagjai közül a legjobbakat Varga Zsolt szövetségi kapitány most építi be végleg az együttesébe; és sem egyszerű feladat. 

Varga Zsolt és csapata Fotó: Dömötör Csaba

A volt klasszis kapus ezután az olimpiai öt csoport-riválisunkat jellemzi.

Azzal a Spanyolországgal kezdünk, mely akár aranyérmes is lehet a végén, kiemelkedő tudású válogatott. Ausztrália 2-3 góllal verhető, Japán nagyon rátalált arra az útra, amelyiken tudja, miként a riogathatók a sportág legnagyobbjai. Szerbia az utóbbi két olimpiát megnyerte, de a legutóbbi tokiói nyári játékok óta valamit mindig elront a világversenyeken. Franciaország komoly dilemma. Az idei vb-n 11-10-re megvertek bennünket, ezúttal is 9-9-re zártunk, majd ötméteresekkel nyertünk a Szigeten. Ez egy olyan csapat, amelyik nem hajlandó megadni magát.

Szécsi megjegyzi, a nyolc között várhatóan görög, olasz vagy horvát riválist kaphatunk. S hogy meglesz-e a sportágtörténet tizedik magyar bajnoki címe, erre ezt válaszolja:

"A negyeddöntő után világosabban látunk."

A magyar csapat tavaly nyáron világbajnok lett, idén januárban Eb-ezüstérmes, februárban pedig hetedik a vb-n.

Csoportbeosztások

A csoport:
Görögország, Horvátország, Egyesült Államok, Románia, Olaszország, Montenegró
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztrália, Japán, Szerbia, Franciaország

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek