KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.02.

"Ezt nagyon durva kimondani" - nem fogta vissza magát a magyar párbajtőrcsapat az olimpiai arany után

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely által alkotott magyar férfi párbajtőr-válogatott csodát csinált és megverte Japánt a döntőben Párizsban a 2024-es olimpián A második magyar aranyérem szerzői boldogan nyilatkoztak az elképesztő sikerük után.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely által alkotott magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi olimpián. Ellenfele a címvédő Japán volt, amelyet végül elképesztő dráma után, aranytussal 26-25-re legyőzött a magyar csapat, ezzel megszerezte Magyarország idei második olimpiai aranyát.

Az olimpiai bajnok magyar párbajtőrcsapat (balról jobbra): Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely Fotó: Csudai Sándor

Az elképesztő bravúrt követően érthetően mind a négy sportoló elérzékenyülve, és örömittasan nyilatkozott az M4 Sport kamerájának.

"Beváltottam az egyénit a csapatra. A csapat napján nem éreztem azt az érzést, egész héten azt éreztem, hogy ez az a pillanatban. Tudtam hogy ebben az egy tusban nem veszíthetek. Szerintem magabiztosan nyertünk" - nyilatkozta az aranytust bevivő Siklósi Gergely. "Olimpiai bajnok vagyok, ezt nagyon durva kimondani. Felkerülök a Vasas aranyfalára, ez volt Dáviddal a célunk. Köszönöm egész Magyarországnak a támogatást!" - értékelt röviden Koch Máté.

"Nagyon imádkoztam a harmadik asszónál, hogy nehogy 0-3 legyen . Ezt az eredményt már az elején aláírtam volna, így már az egyéni versenyem is megszépült" - mondta Andrásfi Tibor. "Végre eljött a várva várt beszállóm. Nagyon vártam már. Izgultam hogy pástra álljak. Nagyon izgalmas mérkőzés volt, kevés tus esett, igyekeztem megragadni a lehetőséget" - értékelt a szenzációsan bemutatkozó Nagy Dávid.

A magyar férfi párbajtőr-válogatott 52 év után szerzett újabb aranyérmet. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek