Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.11.

Két jel, így különböztetheted meg az Ikreket, Márton Vivianát és Luanát

Mint két tojás, egy csapásra ismertek lettek a tékvandós ikrek Párizsban, a 2024-es olimpián. Márton Viviana és Luana még rengeteg örömet szerezhetnek.

Együtt ünnepelte az olimpiai aranyérmet a Márton-ikerpár. Márton Viviana péntektől olimpiai bajnok, testvére, Luana pedig tavaly óta világbajnok. 18 éves korukra uralják a tékvandós sportágat. Érdekesség, hogy az ikrek gyerekkorukban megfogadták, hogy edzeni mindig is együtt fognak, de mérkőzést nem vívnak egymás ellen. Tavaly decemberben például a bukaresti U21-es Európa-bajnokságon kénytelen volt a két magyar tekvandós egy korcsoportban, a 62 kg-osok között elindulni. Külön ágra kerültek, és mindketten végigmeneteltek rajta, így egymás ellen vívták a döntőt. Pontosabban csak vívták volna, ám nem szerettek volna egymás ellen mérkőzni, így a címvédő Luana visszalépett a küzdelemtől, azaz ő lett az ezüstérmes, Viviana pedig az U21-es Európa-bajnok - írja az Origo.

IMG_0302
 

Luana noha világbajnokként nem jutott ki az olimpiára, az egész nyarat végigdolgozta, hogy segítse testvérét. A páizsi meccseken végig a helyszínen szurkolt, meg is jegyezte, annyira hasonlítanak egymásra, hogy ha az egyik meccsen helyettesítené Vivianát, senki nem venné észre a cserét. Jelenleg két dolog különbözteti meg az ikreket. 

Vivianának olimpiai aranyérme van, Luanának pedig egy anyajegy a homlokán.

 

Viviana és Luana, a magyar sport új csillagai Fotó: MOB

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek