Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.10.

Márton Viviana Magyarországot választotta, ezért ünnepelte két zászlóval az olimpiai aranyérmét

Finn lány magyar mezben hozta a magyar zászlót. Igazi csoda Márton Viviana aranyérme Párizsban, a 2024-es olimpián.

Minden olimpia egyik legizgalmasabb része, amikor egy bajnok előretör a "semmiből", és megszerzi a magyar csapat váratlan meglepetésaranyát. Ilyen volt Párizsban Márton Viviana tékvandós, aki pénteken 18 évesen lett olimpiai bajnok. Aki csak egy másodpercre is belenézett napközben a magyar tini meccseibe, az rögtön láthatta, valami egészen egyedi, különleges az, amit Viviana képvisel. Stressz, nyomás nélkül úgy szórakoztatta a közönséget, mintha csak egy játszótéren lenne. 

Márton Viviana
Márton Viviana 18 évesen olimpiai bajnok lett, Fotó: Origo

A győztes döntő után a magyar csapat melegítőjében egy finn hölgy hozta be Vivianahoz a magyar zászlót. Ő Suvi Mikkonen, aki évek óta Viviana edzője. Egész nap együtt volt tanítványával, s az öröm pillanatait is együtt élték át.

Marton Viviana
Viviana és Suvi Mikonen 

Aztán előkerült egy másik zászló is, az pedig a Kanári-szigetek lobogója. Tudni kell, hogy Viviana és ikertestvére, Márton Luana Tenerifén születtek, s Spanyolországban, egy madridi világhírű akadémián tanultak meg tékvandózni. A spanyolok szerették volna, hogy az ő színükben versenyezzenek, azonban a szülők és az ikerlányok mindenképpen Magyarországot választották. 

Mindkét zászló nagyon fontos számomra. A testvéremmel együtt Tenerifén születtünk, úgy gondolom, ezt is magammal kellett hoznom

- mondta Viviana éremmel a nyakában.

IMG_0285
Márton Viviana aranyérmes a Kanári-szigetek zászlójával

Márton Viviana mindent megehet

Viviana ikertestvére, Luana a magyar táborban szurkolta végig az összecsapásokat, azok után, hogy világbajnokként nem tudott kijutni az olimpiára. Érdekesség, hogy a lányok nem akartak egy súlycsoportban versenyezni, éppen ezért Luanát "fogyasztották le". Ez az étkezési szokásaikon is megfigyelhető, míg Viviana mindent megehet, Luanának oda kell figyelni a menüjére. Persze a következő egy hónapban jöhet a nyaralás azután, hogy Viviana, s az őt végig segítő testvére végigdolgozták a nyarat.

Először egy hamburgerre vágyok, aztán otthon Magyarországon jöhet a rántott hús

- árulta el Viviana.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek