KIAJOBB

Szerző B.

Létrehozva: 2024.08.08.

Áll a bál Párizsban: ordenáré nagy csalás történt a magyarok futamában?

A nézők teljesen kiakadtak, és csalást emlegetnek.

Új olimpiai eseményt mutattak be szerdán a vegyes maratoni sétaváltóval Párizs utcáin. Az egyéni 20 km-es gyaloglások a hét elején zajlottak, a férfiaknál az ecuadori Brian Daniel Pintado, a nőknél pedig a kínai Jiayu Yang nyerte az aranyat. Párizsban először rendeztek vegyesváltót, ahol a spanyol Alvaro Martin és Maria Perez páros történelmi aranyat szerzett 2:50.31-es idővel. Ecuador ezüstérmes lett, 51 másodperccel a spanyolok mögött, míg Ausztrália további 16 másodperccel lemaradva végzett a dobogó harmadik fokán. A Venyercsán Bence, Récsei Rita páros a 21. helyen végzett. A verseny nagy tömegeket vonzott az utcákra, de néhányan megkérdőjelezték, hogy minden sportoló betartotta-e a szabályokat.

Fotó: Tolga Akmen

A szabály úgy szól, hogy az egyik lábnak mindig érintkeznie kell a talajjal, és a sportoló első lábának egyenesnek kell maradnia a talajjal való érintkezési ponttól egészen addig, amíg a másik át nem halad rajta. A szabály megszegését a bírók figyelmeztetéssel és/vagy megbüntetéssel szankcionálják. Három szabálysértés egy verseny alatt időbüntetést von maga után. Ha pedig egy csapat hét szabálysértést követ el, akkor kizárásra kerül.

Néhány nézőt azonban meglepett a futam során kiosztott büntetések hiánya - írja a Metro.

Semmi sem dühít fel jobban, mint a versenyen sétáló csalók

 – fakadt ki az egyik X-felhasználó az egyik kép alatt, amelyen egy sportoló láthatóan két lábbal emelkedett el a földtől.

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a gyaloglóversenyen részt vevő versenyzők nem csalnak 

– fogalmazott egy másik. Hozzátette, neki nagyon úgy tűnt, hogy inkább kocogtak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek