KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.07.12.

Barátokból riválisok, sztárklub vinné Szoboszlai nagy haverját

Dani Olmo az idei Európa-bajnokságon a döntőbe jutott spanyol válogatott egyik legfontosabb játékosa. A kivásárlási ára július 20-ig érvényes, a Chelsea pedig élénken figyeli az eseményeket.

Spanyolország az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában Georgiát, Németországot és Franciaországot győzte le és jutott be a fináléba. A válogatott kapcsán több kulcsembert is kiemeltek már, a legtöbben a tinédzser Lamine Yamal teljesítményétől vannak elájulva. Dani Olmo kapcsán eddig keveset beszéltek, pedig az irányító élete formájában játszik a tornán, ami klubváltást érhet neki.

firo : 30.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Round of 16, 1/8 final, M39, Match 39, ESP, Spain - GEO, Georgia
Dani Olmo nagyszerű formája klubváltást érhet neki Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Olmo az olaszok elleni összecsapás kivételével minden párharcon játszott, Albánia és Franciaország ellen kezdett. Már csereként is rendre remekül szállt be, ami azonban külön megsüvegelendő, hogy az egyenes kieséses szakasz mindhárom találkozóján szerzett gólt.

Olmo 2020 januárja óta az RB Leipzig játékosa, ezúttal pedig jó esélye mutatkozik arra, hogy a torna után magasabb szintre lépjen és új csapatot találjon magának. Az átigazolási szakértő, Fabrizio Romano nemrég arról számolt be, hogy a 26 éves játékosnak 60 millió eurós (23 milliárd forint) kivásárlási ára van, ami július 20-ig lesz érvényben. Jövője tehát gyorsan eldőlhet, az ugyanis biztosnak tűnik, ha lejár a dátum, a Lipcse ennél nagyobb összeget szeretne érte kapni.

Eddig a Barcelona érdeklődéséről lehetett hallani, a Goal szerint viszont a Chelsea az, amely nagyon komolyan gondolja a szerződtetését. A londoni klubnál nincs hiány a klasszisokból, ám a rengeteg új érkező miatt tavaly csak a bajnokság végére kapta el a fonalat és végül a hatodik helyen végzett. Olmo ezzel egykori csapattársa, és jó barátja, Szoboszlai Dominik riválisa lenne, aki egy éve igazolt a Liverpoolhoz. Érdekesség, hogy Szoboszlai esetében hasonló volt a forgatókönyv, a Liverpool akkor az utolsó pillanatban aktiválta a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árát.
Olmo szerződése 2027 nyaráig szól a Leipziggel.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek