KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.15.

Szoboszlai barátja miatt őrjöngenek az angolok, ezért bukták el az aranyérmet?

Sorozatban másodszor veszített Eb-döntőt Anglia válogatottja. A Liverpool focicsapatának szurkolói szerint kedvencük, Trent Alexander-Arnold segítséget nyújthatott volna.

2021 után 2024-ben is Eb-döntőt veszített, s hiába érkezett Anglia nevekben a legerősebb kerettel, újra nagy trófea nélkül maradt az ország fociválogatottja. Az angol bajnokságban évek óta meghatározó Liverpool focicsapatából ketten is ott voltak a névsorban, azonban közülük egyik sem játszott meghatározó szerepet. Közülük Joe Gomez valóban nem illik be a kezdőcsapat védelmébe, Trant Alexander-Arnold azonban több poszton is segíthetett volna. Szoboszlai Dominikék drukkerei főleg benne látták volna a megoldást a spanyolok elleni döntőben.

firo : 06.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M48, Match 48, ENG, England - SUI, Switzerland
Alexander-Arnold a padon Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Alexander-Arnold négy meccsen mindössze 134 percet játszott Németországban, gólt a Svájc ellen sikerrel megvívott tizenegyespárbajban szerzett. A drukkerek szerint akár belső védőként is hasznos lett volna, de a középpálya jobb oldalán, vagy közepén mindenképpen neki kellett volna játszani. Különösen a spanyolok elleni fináléban, amikor is mindkét gólnál Kyle Walker nem figyelt ellenfelére, először Nico Williamsre, majd Marc Cucullerrára

"Soha többé ne mondja senki, hogy Kyle Walker jobb, mint Trent"

- írja az egyik liverpooli szurkolói oldal, de még semleges vélemények szerint is helye lett volna Szoboszlai Dominik jóbarátjának, Alexander-Arnoldnak a csapatban.

A liverpooli játékosnak nincs szerencséje az Európa-bajnokságokkal, három évvel ezelőtt napokkal a rajt előtt sérülés miatt kellett kitenni a keretből. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek