KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.08.
Módosítva: 2024.06.15.

Itt a top 10-es lista: ők a legértékesebb Eb játékosok, Szoboszlai az élen

Játékoskeret tekintetében a német válogatott kimagaslik az Európa-bajnoki csoportjából. A magyar válogatott legértékesebb futballistája Szoboszlai Dominik, akit csupán két német szupertehetség előz meg.

Június 14-én kezdetét veszi a labdarúgó Európa-bajnokság, amely Németország és Skócia párharcával indul. Ebben a csoportban szerepel a magyar válogatott is, amely Svájc ellen (június 15.) lép majd először pályára Kölnben. A transfermarkt adatait vizsgálva Marco Rossiék kerete ér a legkevesebbet, Szoboszlai Dominik azonban a csoport élmezőnyében foglal helyet.

National team in Herzogenaurach - Training
Florian Wirtz (balra) és Jamal Musiala (jobbra) a magyarok csoportjának két legértékesebb futballistája Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Lapunk összeszedte az oldal alapján az A csoport 10 legértékesebb futballistáját. A németek uralják  mezőnyt, a listába hat játékosuk is befért. Kisebb meglepetésre az élen a Leverkusen fiatal sztárja, Florian Wirtz áll. A 21 éves támadó középpályás idén a bajnokságot és Német Kupát nyerő csapat húzóembere volt, 38 kanadai pontot (gól és gólpassz) hozott össze, és még mindig csupán 21 éves, ezért az oldal 130 millió euróra (50 milliárd forint) taksálja. Nem sokkal mögötte ott van Jamal Musiala, aki egyidős Wirtzzel és a Bayern München kulcsjátékosa (120 millió euró/46 milliárd forint).

A képzeletbeli harmadik fokára Szoboszlai fért fel. A magyar válogatott csapatkapitánya amióta a Liverpoolhoz került tavaly nyáron, az értéke alaposan megnövekedett. Jelenleg 75 millió eurót (29 milliárd forint), amivel messze a magyar keret legjobbja. Leroy Sané és Kai Havertz éppen csak lecsúszott a dobogóról (70-70 millió euró/27 milliárd forint), utóbbi az Arsenalban mutatott remek idénye után küzdötte vissza magát az élbolyba.

Joshua Kimmichet kereken 50 millió euróra (19 milliárd forint) taksálják, utána két védő és egy kapus következik. Manuel Akanji fontos tagja lett Pep Guardiola Manchester Cityjének (45 millió euró/17 milliárd forint), Nico Schlotterbeck és Gregor Kobel (40-40 millió euró/15 milliárd forint) pedig a Bajnokok Ligája döntőig juttatták a Borussia Dortmundot. Utóbbi peche, hogy a svájci válogatott kapuját vélhetően nem ő fogja védeni, hanem a rutinosabb, Internazionaléval bajnoki címet nyert Yann Sommer. Az utolsó helyre a skótoktól is befért valaki, Scott McTominay (Manchester United) 32 millió eurójával (12 milliárd forint) a csapat legértékesebb futballistája.

A magyar válogatott június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára.

Az Európa-bajnokság A csoportjának 10 legértékesebb focistája

Florian Wirtz 130 millió euró/50 milliárd forint

Jamal Musiala 120 millió euró/ 46 milliárd forint

Szoboszlai Dominik 75 millió euró/ 29 milliárd forint

Leroy Sané 70 millió euró/ 27 milliárd forint

Kai Havertz 70 millió euró/27 milliárd forint 

Joshua Kimmich 50 millió euró/19 milliárd forint

Manuel Akanji 45 millió euró/17 milliárd forint

Nico Schlotterbeck 40 millió euró/15 milliárd forint

Gregor Kobel 40 millió/15 milliárd forint

Scott McTominay 32 millió/12 milliárd forint

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek