KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.05.28.

Áll a bál, Détári Lajossal csúnyán kitoltak

Nyeregben érezhette magát a Détári Lajos által irányított Unione II. A BLSZ IV. osztály 4. csoportjában szereplő együttes riválisának 15 góllal kellett volna nyernie ahhoz, hogy bajnoki címet nyerhessen.

Lassan mindenhol befejeződnek a futball bajnokságok, a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) IV. osztályának 4. csoportjában az Unione II és a Szent István II küzdött a bajnoki cím megszerzéséért. Előbbi együttest a korábbi kiváló magyar labdarúgó, Détári Lajos irányítja.

20180418-8-tum
Détári Lajos csapata egészen furcsa körülmények között maradt le a bajnoki címről Fotó: Tumbász Hédi

Érdekesség, hogy a két klub mérkőzéseit nem egy időpontban rendezték. Első körben Détáriékon volt a nyomás, az Unione II azonban 2-1-re legyőzte végül a Lions FC-t-t. A Szent István II. ezzel roppant nehéz helyzetben találta magát, ugyanis legalább 15 gólos különbséggel kellett volna megvernie a UDSE-Gázgyár II-t a bajnoki címért. Ez azonban óriási meglepetésre összejött, a rivális 17-2-re lemosta ellenfelét a pályáról, ezzel elhappolta Détáriék elől a bajnoki címet. Az összecsapás hőse Koncz Máté Gábor volt, a 19 éves gólvágó 11-szer vette be az ellenfél kapuját - szúrta ki az nb1.hu.

Egy Facebook-bejegyzés több fontos dologra is felhívja a figyelmet: a Szent István SE II eddig 17 mérkőzésen 80 gólt rúgott, az UDSE-Gázgyár II. 17 mérkőzésen 58 gólt kapott, ami átlagosan 3,4 kapott gólt jelent egy találkozóra lebontva. Az őszi egymás elleni meccsükön 6-4-re nyert a Szent István, ráadásul az akkori Gázgyárból hat játékos ugyanúgy szerepelt a mostani mérkőzésen is.

Szó esik továbbá arról is, hogy a 11 gólt szerző Mátéra miért nem figyelt jobban a Gázgyár, amikor az előtte lévő hét bajnokin is 13 gólt termelt, illetve hogy az ekkora különbség elleni ellenére miért kapott már két gólt 23 perc alatt a Szent István.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek