KIAJOBB

Szerző vav

2 hónapja

Nagy az öröm Schumacher családjában, jöhet a folytatás

Hétvégén újra bizonyítana a legenda fia.

Mick Schumacher másfél évnyi hiábavaló próbálkozás után, múlt vasárnap apja egyik kedvenc pályáján, Silverstone-ban szerezte meg F1-pályafutása első pontjait. A hétvégi Osztrák Nagydíjon a nyomasztó tehertől megszabadulva, lendületben maradva gyarapítaná a számukat.

Formula 2 Grand Prix of Hungary
Fotó: Getty Images

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher utolsó pontszerzése (2012. november 25., Brazil Nagydíj, Interlagos) után 3507 nappal végzett először a fia a legjobb 10 között a Forma–1-ben. Ez még hagyján, de a 23 éves „trónörökösnek”, Mick Schumachernek csak a 32. futamán sikerült ez először, miután a Brit Nagydíjon utolsó előttiként rajtolva a 8. helyen futott be. Persze rögtön megjött az étvágya: édesanyja, Corinna és nővére, Gina-Maria jelenlétében, győztesnek kijáró pezsgőzuhannyal ünnepelt, majd megfogadta, hogy most már kevésbé feszülten ott folytatja, ahol Silverstone-ban abbahagyta.

Együtt ünnepelhettünk, így még nagyobb volt az örömöm. Számunkra Silverstone kicsit olyan, mintha otthon lennénk 

– utalt a „kis Schumi” a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló családfő kötődésére a helyszínhez.

"A kudarcok idején is tudtuk, min kell változtatnunk. Most bebizonyosodott, hogy jó irányba haladunk. Legalább így akarom folytatni Spielbergben is" – adta ki a jelszót az ausztriai versenyhétvégére, ahol szombaton sprintfutamot is rendeznek a vasárnapi Osztrák Nagydíj előtt.

A sikeres folytatásban segítségére lehet, hogy Mick Schumacher az első vb-pontjai megszerzésével végre megtörte a jeget. Idén már minden versenyen egyre nagyobb teher nyomta a vállát, mindig több kritika érte – akár ő hibázott, akár a Haas csapata. Most megszabadult a feszültségtől, ami a vezetékneve miatt még sokkal nyomasztóbb volt, mint mások esetében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!